Muzeul spionajului din Berlin – calator in Germania

Fotografia de mai sus, in care m-am jucat putin de-a agentul 007, e facuta in Muzeul spionajului din Berlin. Cand ne-am hotarat sa-l vizitam nu stiam la ce sa ne asteptam si era sa renuntam cand am vazut cat costa biletul. Nu mai tin minte exact, dar e in jur de 15 euro, iar noi eram trei persoane. Dar sa stiti ca muzeul merita banii dati. A fost un mod incitant de a petrece o amiaza de duminica ploioasa si in care toate magazinele erau inchise.

 

Vizitarea muzeului incepe cu istoria spionajului universal. Se pare ca in Biblie se vorbeste despre cum Dumnezeu i-a spus lui Moise sa trimita 12 spioni pentru a culege informatii despre regiunea Canaan.

 

Din secolul al 15 lea criptografia infloreste. Mai jos e editia princeps din 1703 a unui manual de criptografie.

Otravuri variate. Erau sub lacat ­čśÇ

 

Si trecand la istoria apropiata noua si pe care eu am trait-o, spionul acvatic sovietic varianta 1.0

 

 

Transmisiuni ca pe vremea aparaturilor analoage.

 

O umbrela care a omorat in realitate un dizident incomod comunistilor

 

Pentru cei care au vazut filmul „Bridge of spies” cu Tom Hanks, sa stiti ca acest pod a existat cu adevarat. Acolo se faceau schimburi de „ostatici” pe vremea Razboiului Rece

Poti sa verifici cat de sigura iti e parola

(a mea nu pare a fi prea buna)

Concluzia noastra? Muzeul spionajului din Berlin trebuie vizitat cu toata familia. Copiii o sa il adore pentru ca are multe exponate pe care le pot manevra, chiar si un labirint cu lasere de care trebuie sa treci fara sa le atingi (ca in filme). Adultii au alte atractii, legate de istoria veche a spionajului, dar si cea actuala din perioada Razboiului rece.

COMENTARII

Adauga comentarii