Trufe inghetate pe pat crocant

Initial, acestea ar fi trebuit sa fie bomboane trufe, asa cum am vazut la Miha. Nu stiu de ce , dar nu mi-au iesit atat de tari incat sa fie taiate. Prin urmare am facut din ele trufe inghetate si le-am servit pe un biscuite crocant.

Ingrediente

Pentru trufe

  • 50g ciocolata amaruie + 50 g ciocolata cu lapte
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • cateva alune de padure prajite uscat

mai intai topesti ciocolata la baia de aburi, apoi adaugi 2 galbenusuri (tot pe baia de aburi) si amesteci putin. Dai castronul jos si amesteci mascarpone. Pui la rece sa se intareasca, dupa care intinzi un carnat din compozitie pe hartie de copt si rulezi sa se faca un sul. Eu am pus si niste alune in mijloc. Dai la rece pana se intareste bine. In mod normal, acum ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa si sa fia destul de tare ca sa poata fi taiat. Cum crema la mine era prea moale, am pus-o in congelator si am transformat-o in inghetata.

Pentru biscuiti

  • 250 g unt moale, taiat bucatele
  • 150 g zahar brun + 100 g zahar alb
  • 1 ou + 2 albusuri (ramase de la trufe)
  • 150 g fulgi de ovaz facuti faina mare
  • 200 g faina 000
  • 2 lingurite praf de copt (adica un pliculet)
  • 100 g alune de padure tocate marunt
  • 100 g ciocolata amaruie cu crema de trufe (de la Kandia), taiata marunt
  • esenta de vanilie

Untul se amesteca cu zaharul sa rezulte o crema. Adauga ouale si vanilia. Amesteca. Acum pune fainoasele si praful de copt. Amesteca. Incorporeaza incet alunele si ciocolata. Pune cu lingurita gramajoare pe hartie de copt (in tava).
Daca vrei sa iasa biscuiti crocanti, aplatizeaza putin gramajoarele cu degetul. Altfel, vor iesi mai moi in centru.
Coace la 180 C cam 10-15 minute.

COMENTARII

Adauga comentarii