Tortilla mexicana

Tortilla mexicana

Ingrediente pentru 12 tortillas

  • 450 g faina pentru paine
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 240 ml apa foarte fierbinte

Mod de pregatire:

Amesteca ingredientele uscate, apoi pune uleiul, amesteca putin, si 3/4 din apa. Amesteca cu mana pana ce se formeaza coca. Daca coca nu se formeaza, mai adauga apa. Framanta cam 3 minute. Va rezulta o coca elastica. Pune in castron, acopera si lasa 30 minute.

Imparte coca in 12 bilute. (la mine sunt mai multe, pentru ca am folosit cantitati mai mari)

Din fiecare fa cate o placintica rotunda.

Pune-le cu hartie de copt intre, ca sa nu se lipeasca. Nu intinde tortilla prea subtire, ca sa nu devina crocanta dupa gatire.
Incalzeste bine o tigaie plata. Pune cate o tortilla mexicana. Cand incepe sa se umfle, intoarce-o pe cealalta parte.

Cand e aurie pe ambele parti, scoate tortilla din tigaie si ruleaz-o intr-un prosop de bucatarie curat. In felul acesta ramane calda mai mult timp si isi pastreaza forma rulata.
Continua pana ce le termini pe toate.

COMENTARII
    Simona
    12 Jun 2010
    5:39pm

    Buna Bradusa, am inceput de putin timp sa urmaresc blogul tau si sa incerc unele din retetele postate. Pana acum am avut rezultate bune cu painea fara framantare si as vrea sa incerc reteta de tortilla mexicana. Poti sa imi spui te rog la ce folosesti exact folia de aluminiu? Doar ca sa nu se uneasca foile odata intinse sau are alt rol? Multumesc

    Brindusa
    12 Jun 2010
    5:51pm

    Buna Simona. Ma bucur mult ca ti-a reusit painea fara framantare. Sunt sigura ca o sa-ti iasa si tortilla.

    Folia de aluminiu se pune intre ele doar ca sa nu se lipeasca una de alta.

    Vezi sa nu intinzi foile foarte foarte subtiri, ca atunci cand le coci in tigaie se usuca si devin casante. Mai bine intinzi la inceput numai una, o coci si vezi cum se comporta. Te pup si daca mai ai intrebari, iti raspund cu drag. Si sa nu uiti sa-mi spui cum ti-au iesit.

    Simona
    13 Jun 2010
    9:29am

    Le-am incercat aseara, au iesit foarte bune. Am facut doar jumatate de compozitie,data viitoare fac mai multe. Multumesc de raspuns.
    Ma duc sa mai ma inspir din blogul tau, se apropie ziua de nastere a sotului si as vrea sa pregatesc cateva aperitive rapide si bune.

    Brindusa
    13 Jun 2010
    10:06am

    Ce bine imi pare ca au iesit!

    Antreuri nu stiu daca o sa gasesti prea multe la mine in blog. Dar un tort bun sigur o sa gasesti 🙂

    Te pup si o zi buna.

    Enchilada cu pui la gratar -Cooking with my soul
    6 Aug 2015
    11:36pm

    […] cuprinde tortillas, pe care le-am facut asa Piept de pui la gratar (eu l-am facut in tigaia antiaderenta) a fost apoi taiat apoi […]

Adauga comentarii