Tort simplu cu fructe de padure si branza

Sunt perioade in viata cand asa, fara nici un motiv, vrei sa mananci un tort. Adica nu ziua ta/ a copilului/ a mamei/ etc. Nici revelionul, nici ziua numelui. Pur si simplu vrei sa mananci ceva bun si care sa arate frumos. Asa mi s-a intamplat mie weekendul trecut. Si nebunia asta m-a apucat duminica, asa ca a trebuit sa ma descurc cu ce aveam prin frigider + congelator. Cum s-ar zice tortul asta e unul de criza. Are ingrediente pe care le poti gasi in orice casa (nu-i neaparat sa-l ornati cu capsuni, e aratos si fara). Am facut un tort simplu cu fructe de padure (afine) puse intr-o crema de branza. Blatul e fin si gustos pentru ca are in el niste o tona unt gras. Nici eu nu mi-am imaginat cat de bun poate fi atunci cand am gandit reteta.

Blaturile mele nu sunt insiropate, dar voi puteti sa le ungeti cu niste suc de portocala inainte de a pune crema intre ele. De asemenea pentru o textura mai crocanta puteti pune niste alune de padure in blat. De fapt puteti pune orice va place (ciocolata, stafide, etc), pentru ca tortul asta e facut dupa dorintele fiecaruia.  Si, sa nu uit: ingredientele sunt date pentru o forma mica, cu diametrul de 20 cm. Pentru forme de tort mari, dublati cantitatile.

 

 Gasiti aceasta reteta si pe situl iCook.to.

Si nu uitati ca puteti printa reteta pentru mai tarziu 😉 Sa aveti pofta!

Tort simplu cu fructe de padure si branza

 

Ingrediente pentru o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm

*Pentru blaturi:
150 g unt gras tait cuburi
2 oua
75 g zahar tos
250 g faina
1 lingurita praf de copt
50 g lapte
2 pastai de vanilie

*Pentru crema:
100 g zahar pudra
250 g branza de vaci grasa
250 g fructe de padure
1 lingurita gelatina
100 g capsuni pentru ornat

 

Mod de pregatire

*Blatul
Cuptorul se incalzeste la 190 C. Faina se amesteca cu praful de copt. Pastaile de vanilie se taie in doua pe lungime si se razuie semintele.
Se mixeaza untul si zaharul pana se formeaza o crema (3-4 minute). Se adauga ouale, amestecand dupa fiecare. Se adauga semintele de la pastaile de vanilie. Se mixeaza in crema 1/2 de faina, apoi laptele si restul de faina.
Blatul se toarna intr-o forma cu diametru de 20 cm si se coace la 190 C pentru 20 de minute (sau pana ce o scobitoare introdusa in mijloc, iese curata). Se scoate din cuptor si dupa cateva minute se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar.

*Pentru crema
Fructele de padure se amesteca cu zaharul pudra intr-o craticioara si se incalzesc putin pe aragaz, sa se topeasca zaharul. Amestecul se da bine printr-o sita deasa. Sucul obtinut se mai incalzeste putin, apoi se ia de pe foc si in el se pune gelatina. Se amesteca pana aceasta se dizolva,
Branza de vaci si sucul de fructe se pun intr-un blender si se paseaza bine. Aceasta crema se lasa la racit pana se intareste putin.

*Asamblarea
Blatul de tort se taie in doua parti cat mai egale. Una dintre blaturi se pune la loc in forma rotunda unde a fost coapta. Deasupra se toarna jumatate din crema, se acopera cu al doilea blat si se toarna restul de crema. Tortul se lasa la rece inca cateva ore (mai bine peste noapte). Se scoate din forma si se orneaza cu jumatati de capsuni.

COMENTARII
    Didi
    28 Mar 2014
    2:29pm

    e foarte frumos. n-am preparat torturi cu branza de vaci pana acum, desi sunt o mare branzareasa.
    de cand caut dar nu gasesc forme de tort atat de mici, vreau cu pereti detasabili. nici online n-am gasit. pun hartie intr-o oala dar numai la preparatele nepretentioase

Adauga comentarii