Tort raw vegan cu banane si afine

E pentru prima oara ca fac un tort raw vegan care poate fi prezentat pe blog. Adica doar din ingrediente vegetale, fara coacere. De mult tot vreau sa-l postez, dar prima oara cand am incercat nu l-am tinut destul la congelator si n-a putut fi pozat pentru ca toata crema a curs in farfurie :P. S-au sacrificat baietii mei si l-au mancat asa fleshcait, ca tare bun a fost.

Am intrebat eu in stanga si in dreapta si am aflat ca in crema e bine sa pun si ulei de cocos sau de cacao, ca sa nu mai fie asa fluida. Din experienta va spun ca inainte de a pune uleiul in robotul de bucatarie cu celelalte ingrediente, e bine sa-l topiti, altfel parti din el vor ramane solide si crema va arata ca si cum e taiata. Eu am folosit uleiul de cocos de la Solaris, care are un foarte bun raport calitate – pret. De asemenea pastrati tortul in congelator, pentru ca in frigider crema va fi moale si n-o sa-l puteti taia. De fapt (din cate am inteles) orice tort raw vegan se tine asa. Sunt curioasa daca si cele cu cacao. Cred ca acesta va fi urmatorul ­čśë

 

Tort raw vegan cu banane si afine

Tort raw vegan cu banane si afine

 

Ingrediente

*Pentru blat
75 g nuci
75 g curmale moi, fara samburi
2 linguri ulei de cocos

*Pentru crema
4 banane mari, coapte
100 g afine (proaspete sau congelate)
2 linguri ulei de cocos topit

 

Mod de pregatire

Intr-un robot de bucatarie mic se pun ingredientele pentru blat si se maruntesc pana ce devin ca o pasta. cu o lingura se preseaza bine pe fundul unei forme rotunde cu diametrul de 20 cm. Forma se pune in frigider pentru a se intari blatul.
Toate ingredientele pentru crema se pun in robotul de bucatarie si se toarna peste blat. Tortul se pune in congelator pentru cateva ore.
Scoateti tortul din congelator cu jumatate de ora inainte de a-l manca

COMENTARII
    Didi
    7 Apr 2014
    11:36am

    idee splendida, mai am afine la congelator, abia astept sa il fac. cu preparatul ala cu leurda am avut niste probleme dar as sti ce trebuie facut ca sa fie bine, ma mai gandesc dc sa postez.

    am in calculator un tort Dukan cu iaurt si fructe, gust excelent dar n-am avut aparatul foto, am pozat cu cel vechi la care nu folosisem zoom niciodata, era atat de intepenit incat n-am controlat, ma si grabeam, mi-a iesit trunchiata imaginea, m-am enervat si am zis ca nu postez. Bucataras a anuntat ca e in faza 1 de atac, exact ingredientele din tort, asa ca am zis ca o fi de folos cuiva, ca nu mananca pozele si o sa postez totusi.

    Andie
    7 Apr 2014
    9:19pm

    Brindu, eu cred ca ti-a curs pentru ca nu ai pus in crema niciun fel de nuca sau fructe uscate (gen curmale). Practic ai pus doar piure de fructe cu putin unt de cacao, ceea ce nu are cum sa stea. Eu intotdeauna pun si nuci si fructe uscate si pot pastra linistita tortul in frigider, nu mi-o ia la vale nici cand il scot, il pot servi linistita invitatilor. Problema mea cu torturile astea e ca au prea multe nuci in compozitie, si de aceea eu nu le fac asa des… ca ma ia ficatul :))

Adauga comentarii