Tort Kodrit Kadir

Am citit despre acest desert la prietenii mei bucatarasi . Ii multumesc Sabinei si celorlalte minunate prietene (Miha, Gabi, Madi, s.a.) pentru aceasta reteta extraordinar de simpla si rapida de tort Kodrit Kadir

Tort Kodrit Kadir 

Ingrediente

Pentru blat:

  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 5 oua
  • 800 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie

Pentru caramel:

  • 5 linguri de zahar

Mod de pregatire:

In cratita in care vei coace tortul, caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, numai pe fund. Lasa la racit.
Incalzeste cuptorul la 180 C.
Blatul: Cerne impreuna faina, cacaoa si praful de copt. Bate bine oul, apoi adauga pe rand (amestecand dupa fiecare) zaharul, laptele, uleiul, vanilia si amestecul de faina.
Crema: Bate bine ouale cu zaharul. Adauga vanilia si laptele si mai bate putin.
Toarna crema in cratita si imediat, in centru, toarna blatul. Nu amesteca.
Coace la cuptor cam 40- 50 minute. Ca sa vezi daca e gata, fa testul scobitorii.
Lasa sa se raceasca in cratita, pana a 2a zi. Abia atunci pune un platou deasupra cratitei si intoarce-o rapid. Tortul va cadea pe platou.
Eu am pus deasupra acestui tort Kodrit Kadir o glazura de ciocolata.

COMENTARII

Adauga comentarii