Tiramisu reteta originala

Am vazut pana acum tot felul de retete de tiramisu. Cu oua, fara oua, cu frisca, fara frisca, etc. Dar tiramisu reteta originala se face cu mascarpone si cu oua crude. Nu se pune frisca.

Numele tiramisu este format din doua parti :” tìrami” (trage,-ma)  si „sú” (sus). De aceea cand ii spuneti numele, nu puneti accentul pe a2a litera i, ci odata pe primul i si a2a oara pe u.

Tiramisu reteta originala

Ingrediente:

  • 6 oua, separate
  • 6 linguri de zahar
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml cafea tare, rece
  • cacao neagra pentru ornat
  • 1 pachet (dublu) de piscoturi savoiardi

 

Mod de pregatire:

Amesteca galbenusurile cu zaharul, pana devin o pasta alba. Eu am facut asta manual, cu telul in forma de para.
Adauga mascarpone, cate 1 lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Bate bine albusurile cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule incorporeaza cu atentie albusurile in crema.

Pune 2 linguri de cafea si amesteca usor.
Unge cu unt o tava lunga, trece cate un piscot prin cafea (nu-l lasa mai mult de 2 secunde in cafea, pentru ca devine mult prea moale), si pune-l in tava in pozitie verticala. Fa acelasi lucru cu alte piscoturi, pana cand ai umplut fundul tavii. Pune 1/2 din crema si intinde-o usor, ca sa nu spargi bulele de aer din ea.

Pune al doilea strat de piscoturi, de data asta punandu-i in pozitie orizontala. Pune peste ei restul de crema si niveleaza usor.

Cu o sita mica pudreaza generos cu cacao pe toata suprafata.

Lasa la frigider peste noapte

 

COMENTARII
    Brindusa
    23 Feb 2010
    12:49pm

    Daca ai fi citit cu atentie reteta si te-ai fi uitata pe poze, ai fi vazut ca primul strat de piscoturi sunt pe verticala tavii si al doilea strat pe orizontala tavii. Data viitoare cand pui comentarii rautacioase, ar trebui sa te si semnezi.

    Mihaela
    9 Aug 2010
    1:55pm

    prostul prostilor de anonim nu a inteles ca e vorba de orizontal/vertical in 2D, nu 3D 🙂

    f buna prajitura!!! my fave

Adauga comentarii