
Tiramisu fara oua

Prima postare din anul 2016 este despre tiramisu. Dar nu ala clasic, ci un tiramisu fara oua, mai simplu si mai usor pentru digestie 🙂 Cand l-am facut mi-a fost putin teama ca nu o sa se ridice la nivelul retetei clasice, sau ca n-o sa fie indragit la fel de mult ca vestitele tiramisu cupcakes. Dar sa stiti ca acest tiramisu fara oua face toti banii. Nici nu s-a simtit vreo diferenta.
Tiramisu fara oua
Timp de pregatire: 20 minute
Timp de aranjare: 20 minute
Timp de racire: 3 ore (minim)
Ingrediente pentru 7 – 8 persoane:
- 250 g mascarpone
- 400 g lapte condensat indulcit si gros (o conserva)
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200 g piscoturi de sampanie
- 150 ml cafea neagra indulcita putin (mai tare)
- 50 ml coniac sau lichior
- 20 g ciocolata neagra
- 20 g cacao neagra
Mod de pregatire:
Smantana se bate frisca, fara zahar.
Branza mascarpone se mixeaza cu laptele condensat. Se adauga in ea frisca si se amesteca usor, cu o paleta, pentru a nu se lasa crema.
Cafeaua se amesteca cu lichiorul si se pune intr-un castron.
Se pregatesc 8 recipiente. Fiecare piscot se rupe in 2- 3 bucati, care se trec rapid prin amestecul de cafea. Nu se tin prea mult in lichid, pentru ca il absorb rapid si devin foarte moi. Piscoturile se pun pe fundul fiecarui recipient, apoi se toarne cateva linguri de crema si se rade ciocolata. Urmeaza iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea, crema si ciocolata rasa,
In final, peste ultimul strat de crema se presara cacao.
Recipientele se acopera (cu o folie) si se lasa la rece cateva ore, cel mai bine peste noapte.