Tarta vegana cu rubarba si capsuni / Vegan rhubarb and strawberry tart

Recunosc, imi place sa experimentez, Dar tarta asta a iesit vegana dintr-o intamplare. Cumva destinul a vrut sa vada cum ma descurc eu sa fac o tarta vegana gustoasa fara unt si fara oua. Si uite ca am reusit! La coaja de tarta am folosit ulei de floarea soarelui in loc de unt. Coca s-a intins destul de bine si nu s-a lasat la copt. Textura finala nu a fost extraordinar de frageda, dar nici tare n-a fost.
In tarta nu am pus nici un fel de crema, ci am facut din rubarba un gem cu care am umplut-o. Per total experimentul intamplator a dat rezultate foarte bune. Eu zic sa incercati si varianta asta de tarta, pentru ca n-o sa regretati

Tarta vegana cu rubarba si capsuni

Tarta vegana cu rubarba si capsuni

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 5-8 linguri apa rece
  • 800 g rubarba
  • 200 g capsuni
  • 300 g zahar

 Mod de pregatire:

  •  Curata tulpinile de rubarba de frunze si taie-le bucati mici. Pastreaza partile subtiri si mai rosii ca sa ornezi tarta cu ele.
  • Pune rubarba in cratita de dulceata, amestec-o cu 200 g zahar si las-o la foc mic pana ce se inmoaie si se transforma in gem. Gusta gemul si potriveste de zahar. Lasa la racit.
  • Coaja de tarta vegana se face astfel: faina se amesteca cu uleiul. Se adauga apa pana ce coca se leaga. Pune coca in folie de plastic si raceste-o in frigider pentru 2 ore sau in congelator pentru 1/2 ora.
  • Intinde coca in tava de tarta. Inteapa fundul cu o furculita din loc in loc. Pune deasupra o bucata de hartie de copt si deasupra ei un rand gros de fasole boabe. Coace asa (in orb) tarta in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 15 minute.
  • Taie rubarba ramasa in bastonase subtiri. Taie capsunile in felii.
  • Scoate tarta din cuptor si indeparteaza hartia de copt si fasolea. Umple tarta cu gemul de rubarba. Deasupra orneaza cu fasii de rubarba si felii de capsuni. Presara deasupra restul de zahar. Coace tarta inca 15 minute la 180 C.
  • Scoate tarta si las-o la racit.
Tarta vegana cu rubarba si capsuni
COMENTARII
    Gabriela Gitoi
    5 Jun 2013
    5:02pm

    Am sa o fac ca am niste rubarba de la cineva si chiar nu aveam ce sa fac cu ea :-). Acum am! mersi pentru reteta!

      Gabriela Gitoi
      9 Jun 2013
      6:04pm

      Stiu ca in Romania lumea nu pre foloseste/planteaza rubarba! Aici e pe toate drumurile, chiar am gasit si la garden center. Din intamplare ne-a dat vecinul de langa noi vreo 4 tije, le-am curatat si le-am fiert cu zahar. Acum mi-am luat si capsuni, voi face azi! 😉

Adauga comentarii