Tarta de post cu mazare si ciuperci

Am fost zilele trecute la salon, iar manichiurista care ma cunoaste de cativa ani buni si stie care imi e hobbyul, m-a rugat sa-i recomand o tarta de post. Si oricat m-am chinuit eu sa-mi aduc aminte, nici o reteta nu mi-a venit in minte. Mi-am dat seama ca, spre rusinea mea, n-am asa ceva printre retetele mele ­čśÇ Ca sa nu ma fac de ras, fetei care-mi aranjeaza unghiile i-am creat pe loc o reteta aproximativa, dar cum am ajuns acasa am hotarat sa umplu gaura asta.

Prin urmare azi am pentru voi prima reteta de tarta de post, adica fara oua, fara unt, fara branza. Si FARA margarina, care desi nu are grasimi animale, este din punctul meu de vedere extrem de toxica. Pentru coaja de tarta am folosit ulei de masline. La inceput am crezut ca va face tarta tare, dar rezultatul a fost fraged, destul de asemanator cu cel obtinut cu unt.

In compozitie puteti pune ce legume va plac. Eu am avut prin frigider niste ciuperci ramase de la o pizza si in congelator mazare de asta primavara. Am pus si niste morcovi pentru putina culoare. Si uite asa s-a nascut tarta de post. Sau vegana, in functie de preferinte.

Tarta de post cu mazare si ciuperci

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pntru mai tarziu. Enjoy! ­čÖé

Tarta de post cu mazare si ciuperci

 

Timp de pregatire: 1 hr

Timp de coacere: 30 minute

Ingrediente:

Ingrediente pentru coaja de tarta
  • 125 g faina
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • 100 ml apa rece (aproximativ)
Ingrediente pentru umplutura
  • 250 g mazare
  • 4 ciuperci champignon
  • cateva felii de morcov
  • 3 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cu amidon de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 ml apa
  • sare, piper, usturoi praf dupa gust
Mod de pregatire:
  1. Coaja de tarta: se amesteca faina cu uleiul si jumatate din apa. Daca se formeaza o coca tare, se mai adauga cate putina apa pana ce coca devine moale. Coca se pune intr-o folie de plastic, in frigider pentru minim o ora.
  2. In acest timp se pregatesc legumele: ciupercile se taie felii subtiri, apoi se soteaza in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga mazarea (proaspata sau congelata) si morcovii. Se soteaza cateva minute, apoi se potrivesc de sare, piper si usturoi.
  3. Cuptorul se incalzeste la 180 C. Coca se intinde in forma si se inteapa cu furculita din loc in loc. Deasupra se pune hartie de copt si se umple cu boabe de fasole (sau orez, sau pietricele speciale). Coaja de tarta se coace asa (in orb) pentru 10 minute, apoi se scoate foaia de hartie si fasolea si se mai coace 5 minute. In coaja de tarta se pun legumele.
  4. Faina se amesteca cu amidonul, praful de copt si putina sare. Se toarna apa in fir subtire, amestecand rapid cu un tel, pana ce rezulta un sos de compozitia smantanii. Acesta se toarna peste legume, in asa fel incat sa le cuprinda bine.
  5. Tarta de post se coace 10 – 15 minute, pana ce legumele de deasupra se auresc

Tarta de post cu mazare si ciuperci

COMENTARII

Adauga comentarii