Tarta cu piersici si mascarpone

Blatul de tarta, facut dupa cum mi-a zis Jamie Oliver :))))) O tarta cu piersici din conserva, dar puteti flosi si piersici proaspete.

  • 250 g faina
  • 100 g zahar farin
  • 125 g unt (de la frigider)
  • 2 gabenusuri
  • 2 linguri lapte/apa rece
  • 1 praf sare

Crema

  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar farin
  • piersici din compot (sau alte fructe)

Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus lichidul si am amestecat pana s-a format o coca, nu mai mult.
Coca asta nu trebuie amestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (de tarta). Am facut din ea un sul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la frigider 1 ora.

Tarta cu piersici si mascarpone

Dupa o ora am taiat sulul de coca felii nu mai groase de 5 mm (ar iesi prea groasa tarta). Feliile le-am aranjat pe fundul tavii si am impins coca cu degetele ca sa nu mai fie spatii libere. Am pus restul de felii de coca si de jur imprejur, apasand usor in adanciturile formei. Am pus apoi tarta la congelator pentru 1/2 de ora.
In timpul asta am incalzit cuptorul la 180C. Inainte de a baga tarta in cuptor am intepat fundul cu furculita de cateva ori.

Tarta se lasa in cuptor cam 15 minute, dar a mea a stat mai mult si s-a cam bronzat :))
Am lasat aluatul sa se raceasca si am umplut tarta cu mascarpone + zahar, peste care am pus felii de piersici. A fost un deliciu. Pofta buna si tie.

COMENTARII

Adauga comentarii