Tarta cu pere si branza dulce

Ziua buna, dragilor. Ce ati mai facut de cand nu ne-am vazut? Eu in mare sunt bine, inca mai gatesc, mai particip la diferite evenimente culinare (cand criza de timp nu-i asa acuta), ma tratez impotriva racelii si incerc sa ma bucur de viata ­čÖé ┬áPentru ca azi e duminica m-am gandit sa vorbim despre deserturi. V-am adus o tarta cu pere si branza dulce de vaci. Si o informatie care sigur o sa va placa.
Am fost acum cateva zile la evenimentul de lansare pe piata din Romania a biscuitilor McVittie’s. Am aflat ca sunt biscuiti digestivi facuti dupa o reteta originala englezeasca din 1892. Eu sunt o consumatoare a biscuitilor digestivi si pot spune ca acestia sunt chiar buni. Mai ales cei cu ciocolata neagra, de care m-am indragostit.
Sortimententele McVitie’s disponibile in Romania sunt McVitie’s Original Digestive, McVitie’s Dark Chocolate Digestive, McVitie’s Milk Chocolate Digestive, McVitie’s Digestive Light. Biscuitii McVitieÔÇÖs Digestive pot fi achizitionati din principalele lanturi de magazine din tara Billa, Cora, Carrefour, Auchan, Profi si Selgros si in benzinariile Mol, OMV, Lukoil la pretul recomandat de 6.00 – 6.90 lei.
Biscuiti McVittie's

Tarta cu pere si branza dulce

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp in frigider: 1 ora

Timp de gatire: 45 minute

 

Ingrediente pentru 4 minitarte sau o tarta mare

Pentru coaja de tarta

  • 250 g faina
  • 140 g unt gras rece, taiat bucatele
  • 1 ou
  • putina apa rece

 

Pentru umplutura

  • 4 pere
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 2 oua
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilie
  • frunze de menta

 

Mod de pregatire:

Mai intai se face coaja de tarta: Se amesteca untul cu faina, pana rezulta un aluat faramicios. Se adauga oul si se amesteca putin pana ce se incorporeaza si se formeaza coca. Daca nu se formeaza, se adauga 1-2 linguri de apa rece. Coca nu se framanta mult, pentru a pastra tarta faramicioasa. Se acopera coca cu folie de plastic si se pune in frigider pentru o ora.
Coca se imparte in 4 (daca se fac minitarte). Fiecare bucata se intinde cu un sucitor si se pune pe fundul formelor de tarta. Se inteapa coca cu o furculita din loc in loc, apoi se acopera cu o bucata de hartie de copt. Tarta se umple cu boabe de fasole sau orez si se coace 10 – 15 minute in cuptorul preincalzitla 190 C.

In acest timp se pregateste umplutura. Intr-un robot de bucatarie cu lama in forma de S se pun: branza, ouale, smantana, zaharul, semintele din pastaia de vanilie, 3 frunze de menta. Se mixeaza cateva minute, pana rezulta o crema omogena.
Perele se taie in jumatati, se curata de seminte si coaja si se taie felii.

Se scot cojile de tarta din cuptor, se indeparteaza hartia si boabele de fasole, apoi se pune umplutura si perele. Tarta cu pere si branza dulce se coace la 180 C, pentru 20 – 30 minute (in fumctie de marime).

COMENTARII

Adauga comentarii