
Tarta cu mere rustica

Cum timpul e cel mai mare inamic al meu in ultima vreme :), si cum aveam niste mere ce se stricau pe balcon (pacat de ele ca sunt de la tara), m-am gandit sa fac o tarta. Cind ma uit in frigider, nici urma de lapte pentru crema. Nu-i nimic, mi-am zis eu. Merge si fara. Si n-am gresit cuaceasta tarta cu mere rustica.
Tarta cu mere rustica
Ingrediente:
Crusta
- 250 g faina
- 150g unt de la frigider
- 2 linguri cu zahar
- 1 ou
- 2 linguri de lapte rece
Umplutura:
- 800 g mere
- 10 g unt
- 50 g zahar tos
- sucul de la 1/2 lamaie
- sucul de la 1/2 portocala
Mod de pregatire:
- Pentru crusta taie untul in bucati mici si amesteca-l cu faina, pana se obtine un amestec nisipos. Adauga zaharul si oul si mai amesteca putin. Pune si laptele si amesteca pana ce toate sunt incorporate, nu mai mult. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora.
- Curata merele de coaja si de seminte. Taie-le in felii nu foarte subtiri. Stropeste-le cu sucul de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si amesteca-le bine cu zaharul.
- Incalzeste untul si pune merele cu tot sucul pe care l-au lasat. Lasa la foc mic, pana ce merele s-au inmuiat si caramelizat. Pune sucul de portocala si mai lasa 1-2 minute.
- Intinde coca in foaie nu foarte subtire, rotunda. Toarna in centru merele caramelizate si sosul din tigaie. Ridica marginile de la coca, pentru ca sucul sa nu se verse.
- Coace tarta in cuptorul incalzit, la 180 C, pentru 35- 40 minute.
Ingredients:
Crust
- 250 g flour
- 150g butter from refrigerator
- 2 tablespoons sugar
- 1 egg
- 2 tablespoons cold milk
- 800 g apple, peeled and cored.
- 10 g butter
- 50 g granulated sugar
- juice of half lemon
- juice of 1 / 2 orange
- For the crust: cut butter into small pieces and mix it with flour, until a sandy mixture is formed. Add sugar and egg. Mix a little. Put the milk and mix until all are incorporated, not more. Cover dough with plastic wrap and put it in the refrigerator for 1 hour.
- Cut the apples into slices not too thin. Sprinkle them with lemon juice (to not darkened) and sugar.Toss to combine.
- Melt butter and add the apples with the juice left. Cook on low heat until the apples are caramelized. Add the orange juice and leave 1-2 minutes.
- Roll out the dough into a thin and round sheet. Pour caramelized apples and sauce in the center. Lift the edges of the dough, so the juice does not spill.
- Bake the tart in heated oven, at 180 C for 35-40 minutes.
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
mmm…ce buna e!
off-topic: am gasit cheag :)) weekendu asta poate reusesc sa ajung sa iau lapte de la tarani..si…urmeaza procedura:)) te voi citi cu sfintenie, trebuie sa-mi iasa mozzarella 🙂 pupici draga mea
imi ploua in gura … dupa o felie la ceaiul de dimineata! pupici
as papa si eu o bucatica.yummy.pupici
Tocmai mi-am luat si eu un sac de mere,asa ca trebe sa fac si eu!
Chiar nu stiam cu ce sa o impresionez pe mama, ca tot ma duc la ea weekendul asta! O sa-mi fac curaj si va zic cum mi-a iesit!
Va pup!