Tarta cu crema de lamaie si fulgi de migdale

Clasica este aceasta tarta cu crema de lamaie, simpla si foarte racoroasa. Nu e facuta de mine, ci de mama. Va spun asta, ca poate va intrebati de unde mostenesc talentul culinar ­čśŤ┬á Ce modesta sunt :))))))

Tarta cu crema de lamaie si fulgi de migdale

Tarta cu crema de lamaie si fulgi de migdale

Timp de pregatire: 30 minute

Timp de coacere: 29 minute

Timp de racire: cateva ore

Ingrediente pentru tava de tarta de 24 cm :

Pentru crusta:

  • 125 g unt rece, taiat cubulete
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 250 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte rece

Pentru crema:

  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • coaja de la 1 lamaie
  • zeama de la 1 lamaie si 1/2
  • 50 g unt
  • 100 g fulgi de migdale prajiti in cuptor

Mod de preparare:

  • Pentru a face crusta se amesteca putin untul cu zaharul, sarea si faina. Se adauga galbenusurile si se amesteca putin. Daca nu se formeaza o coca (mai sfaramicioasa), se adauga si laptele rece. Nu se framanta si nici nu se amesteca prea mult, altfel crusta nu va mai fi frageda.
  • Se pune coca in frigider minim 30 minute. Se intinde coca si se pune in forma de tarta. Se coace 15- 20 minute, pana se aureste. Se lasa la racit.
  • Crema: Amesteca intr-un castron termoizolant galbenusurile, zaharul si laptele. Fierbe-le la baia de abur, pana ce se ingroasa. Ia castronul de pe foc, adauga untul si amesteca-l bine. Pune si coaja de lamaie. Cand crema s-a racit pune sucul de lamaie.
  • Toarna crema in tarta si presar-o cu fulgi de migdale.
  • Tarta de lamaie se mananca dupa minim 12 ore.
COMENTARII

Adauga comentarii