Tarta cu capsuni

Capsuni, capsuni si iar capsuni. Ce sa mai fac din ele? O tarta cu capsuni ­čśë

Tarta cu capsuni

Ingrediente pentru o tava de 26 cm:

Pentru crusta

  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 praf de sare
  • 3-4 linguri de apa rece

Pentru umplutura:

  • 500 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 200 g mascarpone
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 lingurita gelatina

Cum se face:

  • In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece
  • Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C
  • Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta
  • Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe┬á fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste „in orb” si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
  • ┬áCoace tarta 15 minute la 180 C. Scoate hartia si fasolea si mai coace tarta inca 10 minute, pana cand capata o culoare aurie.
  • In acest timp prepara umplutura: Pastreaza o parte din capsuni, ca sa ornezi tarta. Pe restul paseaza-le cu un blender. Trece-le printr-o sita deasa.
  • Amesteca sosul de capsuni cu zaharul si inalzeste-l putin, ca sa se topeasca zaharul. Lasa la racit pana cand atinge temperatura corpului. Adauga gelatina si amesteca bine pana ce aceasta se omogenizeaza.
  • Pune branza de vaci in blender si paseaz-o bine. Adauga mascarpone. Amesteca.
  • Pune amestecul branza- mascarpone in sosul de capsuni si omogenizeaza.
  • Pune crema la rece, sa se intareasca putin.
  • Scoate crusta de tarta din frigider si las-o la racit. Toarna crema de capsuni in ea si orneaz-o cu capsunile pastrate. Pune tarta in frigider pana a doua zi.
COMENTARII
    Roxana GreenGirl
    11 Jun 2011
    4:16pm

    mascarpone and strawberries, yes please, I take two slices.
    tarta arata grozav, se pare c-ai gasit reteta perfecta pentru surplusul de capsuni.
    un weekend placut Brandusa

    Raluca
    29 Dec 2014
    1:25pm

    reteta e minunata si vreau sa o fac………

    dar ceva nu se leaga, la ingrediente spui de 200 grame de mascarpone, in preparare spui de smantasna si nu mai aduci aminte de mascarpone. eu sunt in Spania, voi folosi doar mascarpone, dar cum fac………….pun si smantana , nu pun. Nu se leaga ce zici la inceput cu ce povestesti mai jos……..:/

Adauga comentarii