Taitei de casa, cu faina integrala si leurda / Homemade pasta with whole wheat and wild garlic

Luna asta si cea care vine e pentru mine luna leurdei. Plantuta asta care creste salbatic la margine de padure, apare primavara ca sa ne innebuneasca simturile. Are o aroma deosebita de usturoi si poate fi folosita in toate combinatiile pe care vi le imaginati. Ia sa vedem ce am facut eu pana acum: pesto de leurda, placinta cu leurda si branza, supa crema de leurda, quiche cu leurda.
Anul acesta le-am facut din nou, dar pentru evenimentul „Dulce Romanie” gazduit luna asta de Cat’s Kitchen trebuia sa ma prezint cu ceva nou. Asta pentru ca Magda (o impatimita a leurdei ca si mine) a ales-o drept vedeta si bine a facut! Plantuta asta trebuie popularizata cat mai mult.
Prin urmare, ce am facut eu aici? Niste taitei de casa din faina integrala, la care am adaugat si putina leurda. Cum au fost? Le-am lasat la uscat cateva zile, apoi le-am fiert si le-am mancat cu putin unt si sparanghel. Magnific!

Taitei de casa, cu faina integrala si leurda

Taitei de casa, cu faina integrala si leurda

Ingrediente pentru 2 persoane

  • 200 g faina integrala
  • 2 oua
  • 2 linguri de apa
  • 4 frunze de leurda

Mod de pregatire

  • Faina, ouale si apa se amesteca cu o furculita, apoi se framanta coca 5 minute. Daca e prea lipicoasa coca, se presara cu putina faina ca sa poata fi framantata.
  • Taie leurda fasii subtiri. Framant-o impreuna cu coca, pana ce a fost incorporata. Inveleste coca in folie de plastic si las-o sa se odihneasca o ora la tempertura camerei.
  • Imparte coca in trei si intinde fiecare bucata cat mai subtire, cu un sucitor. Taie coca in fasii pe care le pui la uscat.
  • Taietii uscati se pot pastra in saculeti de carpa.
  • Taietii de casa din faina integrala se fierb 10 minute in apa cu sare. Se pot asocia cu putin unt si sparanghel fiert simplu.
COMENTARII
    catkitchen
    25 Apr 2013
    7:05pm

    Brandusa ,
    Nu ai idee cat am bucur ca voi avea asa o reteta la parada !!!
    Exact asa suntem si noi , de cand incepe leurda si pana nu o mai putem culege din padure , o folosesc in fel si fel de combinatii !! E dementiala !!
    O seara minuata sa ai si multumesc ptr reteta !!

Adauga comentarii