Supa din legume de sezon

 Supa este un fel care nu lipseste aproape deloc din meniul nostru zilnic. Cel mai mult ne place supa din legume, fara carne. Unii ar putea zice ca e fada, ca n-are nici un gust fara un os acolo, de porc sau de vita. Pe acestia vreau sa-i contrazic: supa din legume, daca e bine facuta, e foarte gustoasa. In ea se amesteca toate aromele legumelor folosite. Important e sa se foloseasca multe legume. Legumele puse in supa nu trebuie toate tocate. Le puteti lasa asa, bucati mari pentru a da gust mai bun supei. Tocati marunt numai ce si cat vreti sa mancati. Cred ca in felul acesta impacati gusturile tuturor.

Si acum reteta, care poate fi printata pentru mai tarziu 🙂

 Supa din legume de sezon

 

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de gatire: 60 minute

 

Ingrediente pentru 8 portii (oala de 5 litri)

  • 4-5 morcovi
  • 2 cepe medii
  • 1 bucata de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 maini de mazare verde boabe
  • cateva buchetele de conopida (poate fi congelata)
  • cateva buchetele de broccoli (poate fi congelata)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 2 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • sare dupa gust

Mod de pregatire

  • Ceapa verde si usturoiul verde se toaca. De asemenea se toaca 2-3 morcovi, o bucata de telina si radacina de patrunjel (daca va place gustul).
  • Uleiul se incalzeste in oala si in el se inmoaie ceapa si usturoiul cu putina sare (adica se calesc la foc mediu pana se inmoaie, fara a se colora). Se adauga radacinoasele care nu au fost tocate si se umple oala cu apa.  Dupa ce da in clocot, focul se da mic, oala se acopera si se lasa sa fiarba 10 – 15 minute, pana ce radacinoasele incep sa se inmoaie.
  • Se pun toate celelalte legume si se adauga putina sare. Se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute, apoi supa din legume se potriveste de sare si se inchide focul. Se adauga patrunjelul tocat si se acopera cu un capac.

 

 

 

 

Puteti gasi aceasta reteta si pe siteul iCook.to

COMENTARII

Adauga comentarii