Supa de vinete coapte

Iubesc vinetele coapte! Gustul lor afumat de grill este foarte apetisant pentru papilele mele. De aceea am cautat sa le pun si in altceva decat in prea-mult-mancata salata de vinete. Acum ceva ani am facut o placinta (foarte reusita) cu ele. Azi, inspirata fiind de dl Ottolenghi, va prezint supa de vinete coapte.
Pare o ciudatenie si cred ca n-ati mai auzit de asa ceva. Dar va rog eu mult sa-i dati o sansa. Incercati-o o data macar. Si, daca sunteti ca si mine fan vinete coapte, sigur o mai gatiti o data. Hai, acum, ca sunt inca vinete in piata.

Supa de vinete coapte

 

Timp de pregatire (coacere vinete): 20 minute

Timp de gatire: 30 minute

 

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 2- 3 vinete (cam 600 g)
  • 1 litru de supa clara de vita, pui sau legume
  • 3 cartofi
  • zeama si coaja de la o lamie
  • 100 ml de ulei
  • frunze de busuioc
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire:

2 vinete se coc direct pe flacara, se lasa sa se racoresca putin, apoi se curata de coaja. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare de plastic (cea metalica oxideaza).
Cea de-a treia vanata se taie cubulete si se prajeste in ulei. Cuburile se presara cu putina sare si se pun la scurs.
Cartofii se taie cubulete mici si se fierb in putina apa sarata. Cand sunt fierti apa se scurge, apoi se acopera cu supa clara, Cand aceasta incepe sa fiarba, amestecul se paseaza cu un blender.
Vinetele coapte se toc, apoi se adauga in supa. La fel si cuburile prajite. Se fierb 5 – 10 minute la foc mic.
Supa de vinete coapte se potriveste de sare si piper si se serveste cu zeama de lamaie si coaja rasa. Se orneaza cu frunze de bususioc.

COMENTARII

Adauga comentarii