Supa de salata verde cu afumatura

Recunosc, chiar daca mie nu-mi place, supa asta de salata verde e foarte raspandita. Am gasit o multitudine de retete, si cred ca fiecare familie o are pe a sa proprie. Eu, recunosc, am facut-o dupa Sanda Marin, pentru ca pana acum n-am mai mancat supa de salata. Se pare ca am nimerit reteta, mama si sotul meu fiind foarte incantati de ea. In reteta originala se foloseste untura si slanina afumata, dar eu n-am putut merge asa de departe cu desfraul. Ulei si sunca afumata a fost maximul de grasimi pe care le-am putut oferi mesenilor ­čÖé

Supa de salata verde cu afumatura

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 fire ceapa verde
  • 4 fire usturoi verde
  • 6 salate mici (cam 6 maini de frunza de salata)
  • 50 g sunca afumata, taiata fasii subtiri
  • 4 linguri de ulei
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • otet dupa gust

 

Mod de pregatire:

  • Toaca ceapa, toaca usturoiul. taie salata in fasii subtiri.
  • Pune la fiert 3litri de apa impreuna cu ceapa si jumatate din usturoi. Lasa la fiert 10 minute. Dupa acest timp adauga salata si mai lasa la fiert 2-3 minute.
  • In acest timp incalzeste uleiul si prajeste in el sunca afumata. Cand aceasta e aproape gata, pune si restul de usturoi. La foc foarte mic, amestecand, lasa pana ce usturoiul s-a inmuiat. Toarna acest amestec de sunca si usturoi peste supa si mai da un clocot. Ia oala de pe foc.
  • din cele doua oua fa o omleta si coce-o in tigaia in care ai prajit sunca. Taie omleta in fasii si pune-o in supa. Mai da un clocot.
  • Potriveste supa de sare si piper. Cand se serveste, fiecare isi pune cat otet vrea.
COMENTARII

Adauga comentarii