Supa de rosii de iarna

Vreau sa-i multumesc mamei mele ca asta vara m-a stresat ­čÖé si m-a impins de la spate, incat am reusit sa facem din gradina noastra (fara pesticide!) o groaza de minunatii pe care sa le folosim iarna. Pentru aceasta supa de rosii de iarna am folosit sucul de rosii facut asta vara.

Ingrediente pentru 8 persoane:

  • 1 l suc de rosii
  • 4 l apa
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 300 ml supa clara (facuta in casa si congelata)
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 4 -6 linguri orez
  • sare, piper, dupa gust
  • patrunjel verde tocat
Mod de preparare:

Legumele se curata, se spala si se taie bucati mari. Pune in apa toate legumele si fierbe-le. Cand sunt aproape fierte pune orezul si sarea, piperul, oregano. Cand e fiert orezul adauga supa clara si lasa pana incepe din nou sa fiarba. Adauga sucul de rosii, da un clocot, potriveste de sare/piper si inchide focul.

Presara patrunjelul. Poti servi cu putina smantana.

COMENTARII
    maria mihalache
    12 Feb 2010
    9:39am

    Ador aceasta supa fie ca este iarna sau vara……….si eu am facut suc si il folosesc iarna pentru aceasta supa……este delicioasa.Felicitari!
    Pup!

    Brindusa
    12 Feb 2010
    10:24am

    Bine ai venit la mine pe blog! Intr-adevar, si noi o mancam indiferent de anotimp, iar iarna parca iti aduce aminte de zilele calduroase. Pup si eu.

Adauga comentarii