Supa de linte indiana

Si cum bucataria indiana e una din preferatele mele, m-am gandit sa incerc ceva pentru felul intai: supa de linte. Dal (sau dhal) e numele dat diferitelor tipuri de linte, iar „shorva”cred ca e inrudita cu ciorba noastra. Acesta supa este foarte aromata si nu e iute. De fapt iuteala se poate ajusta in functie de preferintele fiecaruia, punand mai mult sau mai putin praf de chili.
Ingrediente (Pentru 4 portii)
  • 300 g linte rosie
  • 1 lingurita curcuma
  • 1/2 lingurita chilli pudra
  • 1 lingurita chimion pudra
  • 2-3 frunze de curry (uscate daca nu gasiti proaspete)
  • 1/ 4 lingurita cardamom praf
  • 2 lingurite mustar boabe (alb sau negru)
  • 2 catei de usturoi rasi fin
  • sare, piper dupa gust
  • felii de lamaie

 

Mod de pregatire:
Spala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente in 4 l de apa. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de curry.
Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca sa aibe o consistenta mai fina.
Soteza usturoiul si semintele de mustar in ulei pana se auresc. Adauga in supa si mai fierbe la foc mic 5 minute.
Scoate coaja si partea alba de pe lamai si pune cate o felie in fiecare farfurie. Pune supa deasupra si seveste-o calda cu paine.

 

COMENTARII
    sarah
    23 Mar 2010
    12:49pm

    shorva sau shorba inseamna supa in urdu/hindi iar frunzele de curry si foile de dafin sunt complet diferite.una peste alta ti-a iesit o supica foarte reusita.felicitari

    Brindusa
    23 Mar 2010
    2:44pm

    Asa e, Sarah, frunzele de dafin sunt diferite de cele de curry. Dar, in Romania n-am vazut frunze de curry si, dupa ce am citit,se recomanda a fi inlocuite cu frunze de dafin. Multumesc pentru comment si pentru vizita.Te pup.

    Anonymous
    28 Feb 2011
    9:13am

    Am gasit frunze de curry intr-un banal ABC din Cluj…
    Cat despre supa…. e super.Noi o mancam cu mare placere.

Adauga comentarii