Supa de iarna rapida, cu kale si lapte de cocos

Aceasta supa de iarna o sa va incalzeasca sufletele in zilele geroase. Este o supa vegana si se face rapid, pentru ca legumele din ea fierb extrem de repede. Chiar daca este o supa de iarna, reteta contine o leguma cu frunze verzi: kale. La fel de bine, daca nu gasiti kale, puteti pune spanac.

Ce este Kale? Dupa cum va povesteam si la reteta asta, este de fapt o varza furajera. Nu face capatani, ca varza obisnuita, ci frunze verzi mari. Eu o cultiv in gradina, din seminte. Creste usor, este rezistenta la boli si la temparaturi scazute. De aceea chiar si acum, cand a dat inghetul si zapada pe aici prin sud, frunzele de kale sunt inca verzi. Din cate am citit se pare ca frunzele acestei legume au multi nutrienti, vitamine (A, C si K), minerale (calciu, fier, potasiu). Mai zic studiile ca ar fi benefica in diabet (ajuta la scaderea glucozei din sange) si in bolile de inima. Nu stiu cat adevar zace in toate studiile astea si eu nu cred in superalimente, dar cred in puterea benefica a plantelor. De aceea dieta mea contine toate legumele si fructele pe care le vad in fata ochilor ­čśë

Daca vreti sa aflati mai multe despre kale, am postat un scurt video aici

 Supa de iarna cu kale

 

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de gatire: 45 minute

Ingrediente pentru 4 – 6 persoane

  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cepe
  • 1 foaie de dafin
  • 3 boabe ienibahar
  • 300 g dovleac ras pe razatoarea mare
  • 300 g frunze de kale (fara tija)
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1/2 lingurita chili
  • sare dupa gust
  • putin dovleac ras si fasii de kale pentru ornat

 

Mod de pregatire:

Primele 5 ingrediente se pun intr-o oala cu 1,5 litri apa si se lasa la fiert la foc mic, pana ce legumele sunt moi. Se scot din oala radacina de patrunjel, morcovul, foaia de dafin si boabele de ienibahar. Se adauga dovleacul ras si frunzele de kale. De lasa la fiert 5 minute, apoi supa se pune in blender si se paseaza bine.
Supa crema se trece inapoi in oala se da un clocot, apoi se adauga laptele de cocos, chili si putina sare se amesteca bine si se mai lasa sa dea un clocot.
Se imparte supa in castroane se se presara cu dovleac ras si fasii de kale.

COMENTARII

Adauga comentarii