Supa de gulii cu carnati afumati

 

Daca vine frigul, sigur gasesti la mine in frigider o supa. Incerc sa le fac din legumele de sezon (cat pot), asa ca azi a venit randul pentru o supa de gulii. Nu e prima incercare cu aceasta radacinoasa, care mie imi place tare mult. Mai am o reteta de supa de gulii cu nucsoara pe undeva prin blog ­čśë

De data asta am vrut sa fac o supa mai groasa, consistenta, de iarna. Prin urmare am pus si niste carnati picanti afumati. Pentru mai multa aroma am aurit feliile de carnati in putin ulei, si abia apoi i-am aruncat in supa. De asemenea pentru a mari consitenta, in supa de gulii am folosit cartofi mai fainosi. Tot pentru o aroma mai buna, eu nu fierb legumele in apa, ci in supa clara (fond) de carne sau legume. O fac dupa o reteta a bucatarilor profesionisti, ca aici. Si uite asa m-am ales cu un fel de mancare principal, nu doar cu o supa.

supa de gulii

Supa de gulii cu carnati afumati

 

Ingrediente

1 ceapa
4 gulii tinere
4 cartofi
2 catei de usturoi
3 linguri cu ulei de masline
1,5 litri de supa clara
300 g carnati afumati picanti
sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire

Se curata si se spala legumele. Guliile se taie in bucati mari, la fel si cartofii. Se pun intr-o oala, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se acopera cu supa clara si se lasa sa fiarba pana ce s-au inmuiat.
In acest timp carnatii se taie felii si se auresc in uleiul de masline.
Legumele fierte, impreuna cu putina zeama, se pun intr-un blender si se fac un piure fin. Acesta se pune la loc in oala si se subtiaza dupa gust cu restul de zeama.
Supa de gulii se sareaza si pipereaza dupa gust. Se serveste calda, cu felii de carnati.

COMENTARII

Adauga comentarii