Supa de dovleac

Dovleacul este destul de cunoscut in Romania, dar noi il folosim mai ales in dulciuri. Cred ca asta se datoreaza gustului lui dulceag. Recunosc ca si eu am fost putin reticenta in a-l face supa, dar cu cateva condimente potrivite a iesit o mancare foarte gustoasa. Supa de dovleac se poate face in multe feluri. Azi va prezint cea mai simpla reteta. Dar puteti sa va delectati si cu o supa de dovleac cu pui si orez.

 

Supa de dovleac

Ingrediente

  • cam 1 kg pulpa de dovleac
  • 1 l supa baza de pui/vita sau apa
  • 2 cepe, tocate
  • 15 g unt
  • 2 lingurite nucsoara macinata
  • 1 1/2 lingurite piper macinat
  • sare dupa gust

 

Mod de pregatire Supa de dovleac:

  1. Taie cubulete nu prea mici pulpa de dovleac.
  2. Incalzeste untul intr-o oala si caleste putin ceapa.
  3. Adauga dovleacul si caleste putin.
  4. Pune supa de pui, 1 lingurita de sare, nucsoara si lasa sa fiarba la foc mic pana ce dovleacul e moale.
  5. Cu un blender vertical paseaza bine supa. Pune-o din nou la fiert.
  6. Daca supa ti se pare prea groasa, pune apa. Fierbe 2-3 minute.
  7. Adauga piperul. Gusta si potriveste de sare- piper- nucsoara.
  8. Serveste supa alaturi de crutoane sau , ca americanii cu cornbread.
COMENTARII
    veronica picioroaga
    17 Oct 2012
    10:29am

    o reteta de sezon foarte tentanta! sigur o voi incerca! arata prea bine 🙂 iar dovleacul imi place f mult!

Adauga comentarii