Supa cu naut si mangold

Azi am facut o supa cu naut vegetariana extrem de simpla si rapida. Aveam o conserva de naut prin camara, asa ca m-am hotart sa o folosesc. Dar, fiind vara, am simtit nevoia si de ceva proaspat. Eu am avut mangold. Voi puteti pune orice alta planta cu frunze verzi (spanac, kale, salata). Ce e mangoldul? O sfecla pentru frunze. Cel comun are tija albicioasa, dar exista si din cel colorat, care are tija rosie si galbena. Eu din aceste am avut si l-am primit de la Gradina Cosminei. Ia uitati ce frumuseti:

SAMSUNG

Supa cu naut si mangold 

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 35 minute

 

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  • 300 g naut (o conserva)
  • 1 ceapa tocata
  • 3-4 catei de usturoi, tocati
  • 500 g mangold spalat
  • 300 ml suc de rosii (sau rosii intregi)
  • 1 fir de cimbru
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire

De la mangold se folosesc doar frunzele, fara tija groasa. Ca sa fie mai simpla operatiunea, se apuca cu o mana tija si cu cealalta pur si simplu se trage in jos partea verde. Frunzele se ruleaza si se toaca mai mare

Nautul se poate folosi direct din conserva (strecurat si clatit) sau il fierbeti voi pana devine moale (in cazul acesta pastrati zeama in care a fiert nautul). Rosiilor li se scoate coaja si semintele, apoi se toaca marunt. Sau puteti folosi suc de rosii.

Se incalzeste uleiul, se pune ceapa si putina sare si se caleste la foc mic cam 5 minute (atentie sa nu se arda). Se adauga usturoiul care se caleste 2-3 minute. Adaugati rosiile si cimbrul, apoi dati un clocot. Adaugati nautul si un litru de apa (sau zeama unde a fiert nautul) . Lasati sa fiarba 15 minute, adaugati mangoldul, sare si piper dupa gust si mai fierbeti 10 minute. Potriviti de sare si piper.

COMENTARII

Adauga comentarii