Supa crema vegana de dovlecei

Daca va uitati prin retetele mele, o sa vedeti ca imi plac foarte mult supele. Am facut creme din aproape toate legumele. In vara asta m-am gandit sa-i dau o sansa si dovlecelului. Pana acum n-am incercat supa crema vegana de dovlecei, pentru ca m-am gandit ca nu are nici o aroma deosebita, asa ca n-o sa faca mare branza. Cat m-am inselat!
Pe langa faptul ca e foarte usor de facut, supa asta e la indemana oricui. Nu i-am pus cine stie ce ingrediente fancy, ci am lasat-o destul de simpla. Ca arome am ales putin usturoi si marar, care am observat eu ca merg de minune cu dovlecelul. Am pus si cativa cartofi pentru a face supa mai consistenta.
Supa crema asta a mea este vegana, pentru ca am ales sa nu folosesc nici un ingredient de origine animala. Voi daca vreti puteti adauga in fiecare farfurie putina smanana. Dar, inainte, va rog s-o incercati mai inati asa cum am facut-o eu.
Sper sa va placa ­čÖé

Supa crema vegana de dovlecei 

 

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de gatire: 45 minute

Ingrediente pentru 8 persoane

  • 3 dovlecei mici (fara seminte mari) sau 400 g pulpa de dovlecel
  • 300 g cartofi, curatati
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe medii, tocate
  • cateva frunze de telina
  • o legatura de marar
  • 100 ml ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • crutoane, pentru servit

 

Mod de pregatire:

Uleiul se incalzeste intr-o oala incapatoare, apoi se adauga ceapa care se lasa sa se inmoaie la foc mic, 5 minute. Atentie sa nu se arda!
Se adauga dovlecelul si cartofii, taiati cuburi. Se acopera cu 3 litri de apa si se lasa pana ce toate legumele s-au inmuiat. Se strecoara supa, pastrandu-se zeama. Legumele., usturoiul, frunzele de telina, mararul si putina zeama se pun intr-un blender si se mixeaza pana se transforma in piure fin. Se toarna inapoi in oala si se adauga zema, pana ce supa ajunge la consistenta dorita.
Supa de dovlecei se sareaza si pipereaza dupa gust. Se serveste calduta, cu cateva crutoane aurii si crocante.

 

COMENTARII

Adauga comentarii