Supa crema de linte rosie cu afumatura

In weekend am facut supa. Nu ca asta ar fi un lucru prea rar la noi in casa, dar o ditamai oala de supa ca acum n-am mai facut de demult ­čÖé Si asta numai pentru ca sunt indagostita lulea de supa din linte rosie. Am facut acum ceva timp o supa thailandeza, cu linte rosie si lapte de cocos precum si una indiana. Acum am vrut ceva deosebit si care sa-i placa si sotului. Asa a aparut aceasta supa crema de linte rosie cu afumatura.

Supa crema de linte rosie cu afumatura

Ingrediente pentru 10 persoane:

  • 500 g linte rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa intreaga
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 1 bucatica telina
  • 1 radacina patrunjel/pastarnac
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 200 g piept de porc afumat, taiat cubulete
  • sare, piper dupa gust
  • frunze de patrunjel, pentru ornat

Mod de preparare:

  • Curata legumele (morcovi, ceapa intreaga, telina, patrunjelul) si pune-le intregi in 5- 6 l de apa. Fierbe-le acoperite pana ce sunt moi.
  • Pune lintea intr-o strecuratoare si spal-o bine. Adaug-o in supa si fierbe-o pana se inmoaie. Lintea rosie fierbe foarte repede, asa ca ai grija de ea ­čÖé
  • In timpul acesta incalzeste uleiul si prajeste in el cubuletele de piept afumat. Cand e gata adauga si ceapa tocata si las-o pana ce s-a inmuiat bine.
  • Scoate legumele intregi din supa si paseaza restul cu un blender vertical. Adauga amestecul de sunca si ceapa, amesteca bine si da un clocot. Sareaza si pipereaza dupa gust.
  • Serveste supa cu crutoane.
COMENTARII

Adauga comentarii