
Supa crema de dovleac copt cu suc de rodii

Reteta asta de supa crema de dovleac copt cu suc de rodii, isi are sorgintea intr-o rodie. De fapt in doua, ca atatea am cumparat de la magazin. Mi se facuse pofta tare cand le-am vazut asa rotunde si rubinii, si nu mai mancasem cam de multisor rodii. Dar, cand am ajuns acasa si le-am gustat, yeak! erau extrem de acre. Nu asa mi le aminteam eu! Prin urmare de mancat in stare pura nu aveam nici o sansa. Trebuia sa le folosesc altfel. Iata cum:
Supa crema de dovleac copt cu suc de rodii
Ingrediente (pentru multe portii):
- 1 kg dovlec (in coaja)
- 2 rodii, facute suc
- 5 litri supa clara de pui sau de legume
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita nucsoara
- 3 linguri de ulei
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
- Taie dovlecul in bucati mari, unge-l cu ulei si prasara-l cu sare. Pune-l la copt in cuptorul incalzit, pana devine moale (cam 30 minute).
- Scoate-l din coaja si pune-l intr-o oala incapatoare, impreuna cu cateii de usturoi si 1 litru de supa. Fierbe 15 minute. Paseaza bine cu un blender vertical, pana ce dovleacul se transforma in piure. Adauga si restul de supa, sucul de rodii si nucsoara. Amesteca bine. Potriveste de sare si piper. Da un clocot.
- Serveste supa calda, presarata cu cateva boabe de rodie.
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Ce bine arata! Trebuie sa incerc si eu combinatia! Pupici, week-end placut!
Imi place supa de dovleac, voi incerca si supa ta cu siguranta! Weekend placut!
A unique combination! That swirl of seeds and juice in the soup is gorgeous! (And delicious, I bet, too!)
Ce buna trebuie sa fie!!!Arata superb!Pup!
Are o culoare foarte frumoasa.Pup!