Supa crema de conopida cu ulei de dovleac

Astazi hai sa mancam o supa crema de conopida. Cremoasa, aromata, calda si prietenoasa. Eu asa o vad. Asta pentru ca ADOR conopida. Si supa de conopida este una din preferatele mele. Aveti grija cand o faceti sa puneti si putin usturoi in ea, pentru ca altfel e putin cam fada. De data asta m-am hotarat sa-i mai adaug ceva: uleiul din semite de dovleac pe care-l am de la Lidl. O minunatie uleiul asta: nespus de aromat si gros, gros, incat pare negru (desi el e verzui). Pe cuvant ca merita sa-l cumparati.

Supa crema de conopida cu ulei de dovleac

Supa crema de conopida cu ulei de dovleac

Ingrediente

  • 1 conopida medie, desfacuta in buchetele si spalata
  • 2 cepe, tocate
  • 3 catei de usturoi, striviti
  • 5-6 l de apa (in functie de cat de mare e conopida)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri ulei de dovleac
  • sare, piper dupa gust

Mod de pregatire:

  • Intr-o oala incapatoare caleste usor cepa in uleiul de masline. Adauga conopida si acoper-o cu apa. Apa trebuie sa fie cu max. doua degeta mai inalta decat ingredientele. Fierbe conopida 15 minute, pana se inmoaie. Scoate din supa cateva bucati, pe care le lasi intregi. Pune restul intr-un blender, adauga usturoiul si fa un piure foarte fin. Pune supa la loc in oala, adauga sare si piper dupa gust si mai da doua clocote.
  • In farfuria de supa pune o bucata de conopida, 1-2 polonice de supa, si se toarna deasupra putin ulei de dovleac
COMENTARII
    Nicol
    7 Feb 2013
    3:44pm

    Foarte interesanta combinatia! Imi place foarte mult uleiul de dovleac, dar nu l-am folosit niciodata la o supa, trebuie musai sa incerc!

Adauga comentarii