Supa crema de broccoli cu parmezan

Oare a cata reteta cu broccoli sa fie asta? Cred ca a cincea. Sau pe acolo. Se vede ca-mi place, nu? Mai ales cand anul acesta am avut broccoli in gradina, cum sa ratez asa bunataturi? Ce am folosit aici e ultima transa, asa ca trebuia sa fac ceva deosebit. Am ales o supa crema (cu toate ca mai am si altele pe blog), si asa am impacat si capra si varza. Adica mi-am satisfacut poftele si am reusit sa particip la editia acestei luni a proiectului „Dulce Romanie”. Kadia @ „In jurul Kadiei” ne-a propus sa gatim fie supe creme, fie cu scortisoara. Si m-am conformat.

Acesta reteta de supa crema incepe clasic, cu fondul de legume. Dar, spre deosebire de celelale, este mult imbunatatita de ceva parmezan. Care nu se pune la sfarsit, ci in blender odata cu legumele. Daca nu aveti parmezan, puteti pune alt tip de branza care se topeste: cheddar, cascaval sau chiar branza cu mucegai. Oricare ar fi, adaosul acesta o sa dea supei voastre o aroma si o textura de vis.

 

Supa crema de broccoli cu parmezan

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu ­čÖé

Supa crema de broccoli cu parmezan

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de getire: 30 minute

 

Ingrediente pentru 8 persoane

  • ┬á500 g broccoli buchetele
  • 2 cartofi, cuburi
  • 1 ceapa, tocata
  • 1/2 morcov
  • 1 bucatica telina
  • 5 boabe de piper si o foaie de dafin
  • 150 g parmezan ras
  • sare dupa gust

 

Mod de pregatire:

Toate legumele se pun la fiert in 3 litri de apa, impreuna cu piperul si dafinul. Dupa 20 de minute (cand legumele sunt fierte) se scot boabele de piper si foaia de dafin. Legumele, impreuna cu parmezanul si jumatate din lichid se pun intr-un blender si se mixeaza bine. Daca e prea groasa, se mai adauga supa pana cand ajunge la consistenta dorita.
Supa se serveste calda, cu putin parmezan ras deasupra.

COMENTARII
    Provocarea Dulce Rom├ónie – Decembrie 2013 | In jurul Kadiei
    31 Dec 2013
    8:30pm

    […] 8) Br├«ndu╚Öa de la Cooking with my soul – Sup─â crem─â de broccoli cu parmezan […]

Adauga comentarii