Sufleu cu ciocolata

Un sufleu cu ciocolata, foarte simplu de facut, cu toate ca e cam ciocolatos pentru gustul meu. Sotul meu, insa l-a mancat cu multa placere.
L-am facut din crema ramasa de la mini tarte cu ciocolata

Sufleu cu ciocolata

 

Sufleu cu ciocolata

Ingrediente pentru 5 sufleuri mici

  • 150 g ciocolata neagra (minim 70 % procent cacao), taiata mic
  • 3 linguri cacao
  • 3 oua+ 2 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 cutie mascarpone (200 g parca) + inca 2 linguri
  • 3 linguri de miere
  • coaja de la o portocala

 

Mod de pregatire:

Formele de sufleu se ung cu unt si se tapeteaza cu zahar.
Intr-un castron maricel am pus ciocolata si am topit-o la baia de aburi. Am adaugat cutia de mascarpone si cacao si am amestecat pana ce au devenit un amestec omogen. Am dat jos de pe foc.
Intr-un castron am batut cu mixerul oua + albusuri + zahar pudra pana ce zaharul s-a topit si totul a devenit o crema pufoasa. Am adaugat mierea, apoi crema de ciocolata, amestecand dupa fiecare. Am adaugat razatura de portocala si restul de mascarpone, am omogenizat si am umplut formele.
Am pus in cuptorul incalzit in prealabil la 150 C, pentru 40 de minute.
COMENTARII
    Elena Toma
    11 Mar 2010
    8:54pm

    Ha, stiu pe cineva care-l va face fericit o bunatate ca asta! Si imi plac formele tale de ceramica. Am si eu din astea ca ale tale. Regret doar ca nu mi-am mai luat doua modele – unele ca un cub si unele patrate si joase ca cele de la tarte. Felicitari si o sa incerc ciocolatoasele!

    Brindusa
    11 Mar 2010
    9:33pm

    Elena, eu mi-am luat formele din Cora si aveau si altele, intr-adevar, dar cred ca m-ar fi dat sotul afara din casa, ca si asa am prea multe! =))

Adauga comentarii