Strudel cu branza, rosii uscate si busuioc

Ce am facut eu aici? Hai mai, nu trisati! Daaa biine ati citit titlul. Hai sa pun poza adevarata ­čśŤ

Strudel cu branza, rosii uscate si busuioc

Acest strudel cu branza e bun de facut atunci cand ai niste branza prin frigider de ceva vreme, s-a cam invechit si nu stii la ce s-o mai folosesti. Avantajul e ca in umplutura de la strudel, branza aia e rasa si amestecata cu alte bunataturi, asa incat toate aromele se topesc si se amesteca pana ce nici nu mai conteaza ce-i pe acolo ­čśë

Foaia de strudel e facuta in casa, tare simplu, asa cum v-am aratat si la strudelul cu mere sau la cel cu dovleac. Sa nu va fie frica sa o faceti, pentru ca in mod sigur o sa iasa bine. Nu-i nimic deosebit, doar o coca fara drojdie care se amesteca, apoi se framanta putin. Si e foarte buna umpluta cu orice vreti voi. De data asta eu am ales branza sarata, rosii uscate si busuioc. Iata cum:

 

Strudel cu branza, rosii uscate si busuioc

 Strudel cu branza, rosii uscate si busuioc

Ingrediente pentru foaie:

  • 300 g faina
  • 30 g unt topit si racit
  • un praf de sare
  • aprox. 200 ml lapte

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 g branza sarata, uscata
  • 1┬á+ 1 ou
  • 200 g smantana
  • 10-15 rosii uscate
  • cateva fire de busuioc
  • susan pentru presarat

Mod de pregatire:

  • Amesteca faina, untul, sarea si 150 ml de lapte. In cazul in care coca nu se formeaza sau este tare, mai adauga cate putin lapte, pana ce se formeaza o coca moale care se poate framanta. Framanta coca cateva minute, pana devine matasoasa si nu se mai lipeste de maini. Pune-o intr-un castron, acoper-o cu un prosop si las-o la odihnit la temperatura camerei pentru o ora.
  • In acest timp pregateste umplutura. Pune putina apa la fiert, apoi in ea pune la inmuiat rosiile uscate. Cand s-au inmuiat bine, taie-le cubulete.
  • Taie frunzele de busuioc in bucati.
  • Rade branza pe razatoarea mare si amestec-o cu smantana si un ou. Amesteca bine.┬á Adauga rosiile taiate si busuiocul. Poti adauga si piper daca iti place.
  • Bate putin cu furculita oul ramas.
  • Imparte coca in patru bucati. In timp ce lucrezi cu o bucata de coca, pe celelalte patreaza-le acoperite. Cu ajutorul unui sucitor intinde foaia foarte foarte bine, pana cand e aproape transparenta.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Intinde pe foaie un sfert din umlutura. Ai grija sa nu pui umplutura pana pe margine. Lasa de jur imprejur 2-3 cm liberi.┬á Unge marginea cu ou. Ruleaza foaia cat poti de strans. Apasa bine pe margini ca sa le sigilezi si sa nu iasa umplutura. Pune strudelul in tava, unge-l cu ou si presara-l cu susan. La fel fa si cu celelalte 3 bucati
  • Coace strudelul la 180 C, in jur de 40 minute, pana devine auriu.
COMENTARII

Adauga comentarii