Stir fry de pui cu sos Hoisin

De cate ori intru prin magazine, caut poate gasesc ingredienta exotice. Acest sos a fost luat din Braila asta iarna. Iata ca a venit randul si unui stir fry de pui cu sos Hoisin.
Sosul Hoisin este facut din boabe de soia fermentate, zahar, sos de soia sau de stridii, otet, ulei de susan si diferite condimente. E destul de greu sa fie reprodus acasa. La noi se gaseste destul de greu.
Pentru ca are un gust dulce- sart, nu se mai pune sare in mancare.
Daca vreti puteti afla mai multe despre tehnica stir fry.

Ingrediente pentru 3 persoane

  • 500 g piept de pui, taiat bucatele mici
  • 1 borcan fasole verde fideluta
  • 3 catei usturoi, tocati marunt
  • 4 cm ghimbir, tocat marunt
  • 2 cepe verzi, tocate marunt
  • 1 legatura patrunjel, tocata marunt
  • 3 linguri sos Hoisin
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust)
  • 1/4 lingurita praf chilli (sau dupa gust)
  • 3 linguri ulei de porumb
  • orez, ca garnitura
  • ceapa verde, patrunjel si lamaie ca garnitura

Mod de pregatire:

  • Pune uleiul sa se incalzeasca foarte bine intr-un wok.
  • Adauga puiul si stir – fry pana ce devine auriu.
  • Adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa si stir- fry 3 minute. Atentie sa nu se arda.
  • Adauga fasolea, sosul hoisin, chilli si cateva linguri de apa, pentru ca sosul e foarte gros.
  • Amesteca incet si lasa pana ce puiul e facut.
  • Pune patrunjelul si zeama de lamaie, potriveste gustustul dupa cum iti place.
  • Serveste cu garnitura de orez, presarat cu ceapa verde si patrunjel
Stir fry de pui cu sos Hoisin
COMENTARII
    mancare_chinezeasca_japoneza
    7 Sep 2012
    9:26pm

    apropo, pt idei pe tema aceasta merita aruncata o privire si la meniurile restaurantelor din domeniu, ca de ex.:
    mancare chinezeasca

    dealtfel nu-s asa de rele pozele cum spui, Brindusa..(in unele cazuri am vazut ca s-ar putea imbunatati prin simpla reglare adecvata a focusului), in rest ok, felicitari!

Adauga comentarii