Sparanghel invelit in bacon cu cartofi noi

Simt ca vine primavara. De ceva vreme vad copacei infloriti in Bucuresti. A fost si destul de cald ca sa renunt la haina groasa. Prin urmare, am hotarat sa scriu o reteta in ton. Stiu ca in ultimii ani se gaseste sparanghel pe la supermarketuri mai tot timpul anului. Dar sparanghelul e o planta de primavara. Asa ca eu (fidela fiind teoriei mele ca-i bine sa mananc legume de sezon) incerc sa-l folosesc cat de mult pot pana da caldura verii. Am pe blog o groaza de retete, ca nu ma mai satur sa mananc spatanghel cateva retete cu sparanghel, pe care le puteti gasi aici.  De data asta am poftit si la niste cartofi noi, dar la piece de resistance in reteta simpla de altfel, a fost baconul taiat fasiute subtirele. Care in caldura cuptorului au devenit aurii si crocante <3. Ce poti cere mai mult de la viata ?!

 Sparanghel invelit in bacon cu cartofi noi

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 30 minute

 

Ingrediente  pentru 4 persoane

  • 400 g sparanghel curatat
  • 500 g cartofi curatati de coaja
  • 300 g bacon, taiat fasii foarte subtiri
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 g unt
  • sare dupa gust
  • piper proaspat rasnit
  • 1 lingurita cu ierburi provensale

 

Mod de pregatire:

Fiecare fir de spatanghel se infasoara cu o felie foarte subtire de bacon. Cartofii taiati in bucati mari se pun intr-un castron incapator si peste ei se toarna uleiul, sare, piper si ierburile provensale. Se amesteca bine cu mainile, pana ce sunt acoperiti de toate condimentele. Se pun intr-o tava nu foarte mare (cat saii cuprinda intr-un strat) impreuna cu toate sucurile lasate, peste o bucatica de unt. Cartofii se pun in cuptorul incalzit la 180 C pentru 15 minute.
Dupa acest timp se pun peste cartofi firele de sparanghel si se mai lasa 15 – 20 minute, pana ce baconul devine auriu. Scoateti din cuptor mancarea de sparanghel invelit in bacon cu cartofi noi si savurati-o 🙂

COMENTARII

Adauga comentarii