Sparanghel cu parmezan

Cu toate ca in ultima vreme gasesti sparanghel in cam orice perioada a anului, el este o leguma de primavara. In lunile martie – mai se gaseste cel mai fraged si cel mai aromat sparanghel. Pentru ca noua ne place sa mancam legume sezoniere, n-am putut sa rezist nici de data asta si l-am cumparat. Am facut sparanghel cu parmezan, pentru ca vroiam ceva rapid si gustos. De fapt asa se si gateste sparanghelul: nesofisticat. Oricum l-ati pregati (fiert, la tigaie, in cuptor), sa nu-l preparati termic un timp lung, pentru ca se inmoaie si nu mai e bun. Daca vreti si alte retete, ce ziceti sa-l puneti in risotto, in quiche, sau chiar sa faceti o supa din el?

 Sparanghelul este o leguma sanatoasa, folosita in diete intrucat contine 93 % apa si foarte putine calorii. Are un continut scazut de sodiu, dar ridicat de vitamina B6, fibre , acid folic, potasiu. Culoarea naturala a sparanghelului este verde, dar se poate cultiva si din cel alb. Pentru asta plantele sunt acoperite cu pamant in timpul cresterii, in asa fel incat fotosinteza sa nu aibe loc.

Atunci cand il cumparati de la supermarket, aveti grija ca tijele sa fie elastice (nu se mananca daca sunt fibroase), sa nu aibe urme de deshidratare sau pete negre. Folositi-l cat mai repede dupa ce l-ati cumparat, pentru ca se deshidrateaza foarte usor, chiar si in frigider.

Si daca tot am vorbit despre retete simple si savuroase, poate incercati si acest Piept de curcan cu sos pesto si ciuperci. Mie mi-a placut combinatia.

 Nu uitati ca puteti printa reteta pentru mai tarziu 😉 Sa aveti pofta!

Sparanghel cu parmezan

Ingrediente

500 g sparanghel
100 g parmezan ras
50 g unt moale
piper dupa gust

 

Mod de pregatire

Untul se amesteca bine cu parmezanul si piperul. Sparanghelul se spala si i se taie partile lemnoase (ultimii 4-5 cm). Se pune intr-o tava mica termorezistenta si se unge cu amestecul de unt.
Sparanghelul se coace in cuptorul incalzit la 180 C pentru 15 minute. Se serveste cald.

COMENTARII
    Ana
    7 Jul 2015
    2:38pm

    Am facut aceasta reteta pt iubtul meu si i-a placut la nebunie. E foarte foarte simplu de preparat. Pana si un copil de 3 ani ar face asa ceva. Simplu dar de efect

Adauga comentarii