Sos Pesto

Inca o reteta din minunata mea carte de bucate italienesti „Pasta all’italiana”. Acest sos pesto are la baza frunze proaspete de busuioc. Le poti gasi in orice supermarket, sunt cam scumpe, dar sosul e o bunatate.

Sos Pesto

Ingrediente Pentru 4 persoane

  •  2 maini frunze de busuioc
  • 1-2 linguri muguri de pin (pinoli)
  • 30 g parmezan ras (+ 30 g pecorino ras , daca ai)
  • 4 catei mici de usturoi (sau 2 mari)
  • ulei de masline, sare

 

Mod de preparare:

Mugurii de pin sunt niste alune mici si lunguiete. Eu  le-am gasit in Bucuresti in Piata Matache la o taraba. (Later edit 2013: acum se pot gasi si in hypermarketuri)
Cel mai usor sosul se face cu mixerul vertical.  Reteta originala spune ca se face intr-un mojar. Tu alegi.

Frunzele de busuioc se sterg cu atentie cu un servet, nu se spala, pentru a nu-si pierde aroma. Daca nu-ti place aroma de busuioc, poti pune jumatate din cantitate patrunjel.
Prin urmare: pune busuiocul, usturoiul, mugurii de pin si sarea intr-un pahar si mixeaza bine. Adauga parmezanul ras. adauga cate putin ulei de masline, ca la maioneza pana ce obtii o crema consistenta.
Foloseste-l la paste, lasagne, pizza.
COMENTARII
    Cotlet de porc umplut cu pesto - Retete de Suflet
    31 Aug 2019
    6:30pm

    […] busuioc, usturoi, parmezan, ulei,  se face un sos pesto ca aici. E foarte simplu, pur si simplu se pun intr-un robot de bucatarie si se […]

Adauga comentarii