Sos de rosii italian

Acesta este un aromat sos de rosii italian. Se face foarte simplu si se poate folosi la paste, dar si la friptura.

Sos de rosii italian

Ingrediente:
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 5 catei de usturoi, tocati marunt
  • 800 ml suc de rosii (proaspat sau conservat)
  • 2 linguri pasta de rosii (fara amidon!)
  • 50 ml ulei de masline extravergine
  • sare, piper dupa gust
  • diferite frunze aromate (busuioc, oregano) dupa gust. Poti pune 1 lingurita de frunze uscate sau 1 lingura de frunze proaspete.

 

Mod de pregatire:
Incalzeste o oala cu fundul mai gros la foc mediu. Adauga uleiul, ceapa si un praf de sare. Gateste la foc mic pana ce ceapa se inmoaie (ai grija sa nu se arda). Adauga usturoiul


Si mai lasa un minut sa se inmoaie si usturoiul. Adauga pasta de rosii si gateste pana ce se ridica uleiul si culoarea se inchide.

Adauga sucul de rosii, sare, piper si frunze aromate daca pui din cele uscate. Gateste la foc mic, pana ce sosul se ingroasa foarte mult si uleiul se ridica (in jur de 30 minute).
Foloseste acest sos de rosii italian ca baza pentru pizza sau paste.

sursa

COMENTARII
    Brindusa
    11 May 2010
    10:29am

    e foarte gustos. Dar depinde mult de calitatea rosiilor folosite pentru suc. Daca sunt prea acre, poti pune si putin zahar.

Adauga comentarii