Sorbet de capsuni / Strawberry sorbet

Cu toate ca inghetata e desertul meu preferat, pana acum n-am facut niciodata sorbet. Nici macar sorbet de capsuni aromate si dulci. Ma gandeam ca o inghetata care n-are smanatana sau oua n-are cum sa fie buna.
Ce tare m-am inselat! Acest desert racoritor e dulce si aromat, foarte bun in zilele toride de vara. Albusul de ou care se adauga ii da o consistenta aerata, fara ace mari de gheata. Sorbetul e bun daca e facut din fructe coapte bine, zemoase si aromate. Asa cum au fost capsunile mele  🙂

Sorbet de capsuni

Sorbet de capsuni

Ingrediente:

  • 500 g capsuni spalate si curatate de codite
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 albus de ou, batut

Mod de pregatire:

  •  apa si zaharul se fierb la foc mic pana ce zaharul se dizolva. Siropul se lasa la racit, apoi se raceste bine in frigider.
  • capsunile se paseaza bine intr-un blender, apoi se trec printr-o sita fina.
  • siropul de zahar se amesteca cu sucul de capsuni. Se adauga albusul de ou batut bine si se incorporeaza usor, cu o paleta.
  • In continuare amestecul se pune intr-o cutie in congelator, sau in masina de ingheteta (cel mai bine) pentru 30 de minute. Daca dupa acet timp acest sorbet de capsuni nu e inghetat bine, se pune in congelator.
COMENTARII
    Sorbet de căpșune, lămâie, mentă - KissTheCook
    12 Aug 2014
    1:25pm

    […] Florin- cu zahăr Bogdan- cu pepene galben și căpșune Andreea- cu rubarbă și căpșune Isabele- rubarbă și căpșune Cerasela- banane și căpșune Brîndușa- versiunea cu albuș de ou […]

Adauga comentarii