Sirop de visine fara fierbere, la rece

Visinele sunt genul de fructe care imi plac mult, dar nu in stare naturala. Le pun in prajituri sau inghetata. Iar mai nou fac un sirop de visine fara fierbere de sta matza in coada. E atat de simplu, ca nu merita sa beti toate chimicalele din comert sub pretextul ca „Eu nu stiu sa fac asa ceva”. Acest sirop pastreaza vitaminele din visine pentru ca e facut la rece. De asemenea e foarte aromat, mai ales daca visinele sunt dintr-o livada romaneasca.

Sa nu imi spuneti ca are prea mult zahar. Da, are, pentru ca e sirop. Altfel nu se poate face. Dar sa luati in considerare ca fiind aromat natural, nu trebuie sa puneti mult in pahar ca sa ii simtiti gustul. Si in definitiv oricine are nevoie sa simta din cand in cand gustul reconfortant al copilariei.

Sirop de visine fara fierbere, la rece

Timp de pregatire: 30 minute

Timp de stat in frigider: 48 ore

Ingrediente

  • 1 kg visine fara samburi
  • 1 kg zahar tos

 

Mod de pregatire

Visinele se spala, apoi li se scot samburii. Se amesteca bine cu zaharul tos, iar recipientul se pune in frigider unde se lasa 2 zile (48 ore). Se amesteca din cand in cand ca se dizolve zaharul. Dupa acest timp visinele se scurg printr-o sita mica, apasand bine ca sa iasa tot siropul.

Siropul se pastreaza in sticle, la frigider. Se bea cu apa minerala sau sifon.

Fructele ramase se pot pastra intr-un borcan, in frigider, pentru mai multe luni. Se pot folosi in prajituri, clatite, sau la visinata.

 

COMENTARII

Adauga comentarii