Salata de vinete cu usturoi si otet

Salata de vinete cu usturoi si otet nu este chiar varianta clasica romaneasca, dar din cand in cand e bine sa incercam gusturi noi. Am mancat tipul acesta de salata de vinete in vacantele grecesti. De fapt ei pun si ceapa si usturoi, cate putin din fiecare. Otetul pus in cantitati mici ofera un strop de aciditate care balanseaza si potenteaza grasimea din ulei si vinete.
Vinetele sunt printre legumele cele mai indragite de familia mea. Acesta e motivul pentru care am incercat sa le pregatesc in tot felul de moduri. Inainte de a scrie reteta de salata, va fac putina pofta cu una exotica de vinete cu piure de naut si chimion

Salata de vinete cu usturoi si otet

Timp de pregatire 30 minute

Timp de racire 1 ora

Timp de gatire 10 minute

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 2-3 vinete
  • 2-3 catei de usturoi, curatati si pisati
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2 lingurite cu otet
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • sare dupa gust
  • masline pentru ornat

Mod de pregatire

Vinetele se coc, se curata cat sunt inca caldute, se lasa la scurs 15 minute. Cateii de usturoi se piseaza. Ceapa se toaca marunt. Vinetele se toaca nu foarte mic, apoi se amesteca cu uleiul, otetul, usturoiul, ceapa. Salata se potriveste de sare si se orneaza cu masline.

COMENTARII

Adauga comentarii