Salata de spanac cu portocala

Hai, ca mai e putin si trebuie sa vina si vremea buna. Adica se apropie vara, mergem la mare, costume de baie, alea alea, asa ca eu zic sa incepem detoxifierea. Si poate mai dam jos si ceva kilograme cu ocazia asta. Inca se mai gaseste spanac tanar, bebica adica, asa ca eu am facut o salata de spanac. Mi s-a pus pata sa o asociez cu o vinegreta din portocala, in care am si marinat niste ceapa rosie si niste morcov. Idee minunata asta cu marinarea. Legumele s-au inmuiat putin (dar au ramas crocante) si au capatat un gust aromat. La inceput mi-a fost teama ca sucul si feliile de portocala vor fi prea dulci pentru gustul meu, dar ceapa rosie a reusit sa balanseze tot.

Reteta este foarte simpla, dar daca vreti s-o aveti pentru mai tarziu, o puteti printa ­čśë

Gasiti aceasta reteta si pe siteul iCook.to

Salata de spanac cu portocala

 

Ingrediente

300 g baby spanac
1-2 portocale
4 linguri cu ulei de masline extravirgin
1 ceapa rosie
1 morcov mic
sare si piper dupa gust

 

Mod de pregatire

Cu un cutit ascutit se taie coaja de prtocala, impreuna cu toata partea alta. Se taie felii de portocala, fara piele. Restul de portocala se stoarce si se pastreaza sucul, care se amesteca cu uleiul si putina sare.
Ceapa se taie rondele. Morcovul se taie bastonase subtiri. Legumele se pun in vinegreta de portocala si se lasa la marinat 15 – 30 de minute.
Legumele si vinegreta se toarna peste frunzele de spanac spalate. Se adauga felii de portocala.

COMENTARII

Adauga comentarii