Salata de sfecla rosie cu sos de iaurt si seminte

Cele mai bune mancaruri se fac din ingrediente proaspete, de sezon. E vara, deci sa folosim toate legumele pe care le gasim prin gradini. Azi salata de sfecla rosie are nu numai radacinile, dar si  frunze cu tot cu cozile lor. Pentru ca si acestea sunt comestibile. Chiar dau o textura crocanta si putin acrisoara salatei. Dressingul e si el usor, de vara, din iaurt amestecat cu putina miere si otet de mere. Puteti adauga si alte frunze verzi, de care va plac si de care gasiti. 

Salata de sfecla rosie cu sos de iaurt si seminte

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de coacere: 45 minute

Timp de racireI: 1 ora

 

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 4 bucati sfecla rosie de marime medie
  • frunze mici de sfecla
  • frunze mici de kale sau baby spanac
  • frunze de rucola
  • 50 g seminte de dovleacPentru dressing
  • 150 g iaurt
  • 1 lingurita cu miere
  • 2 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • ardei iute dupa gust
  • 3 linguri cu otet de mere
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire:

Sfecla se spala, apoi se inveleste in folie de aluminiu si se coace 30 – 45 de minute (in functie de marime) pana devine moale. Se lasa la racit, se curata de coaja si se taie felii sau cuburi.
Semintele de dovleac se coc 5 minute (pana devin aurii) in cuptor.
Ardeiul iute se toaca marunt. Usturoiul se piseaza. Se amesteca bine toate inredientele dressingului.
Intr-un castron se pun feliile de sfecla rosie care se amesteca bine cu dressingul. Se lasa 10 minute.
Cand se serveste salata de sfecla rosie, se presara cu seminte de dovleac si frunze verzi.

COMENTARII

Adauga comentarii