
Salata de sfecla rosie cu iaurt si chimion

Salata de azi va va incanta papilele gustative cu aromele ei. Pentru ca eu consider ca mancarea trebuie sa fie interesanta si atractiva, m-am hotarat sa transform clasica salata de sfecla rosie cu hrean. Nu v-ati plictisit de ea? Ce-ar fi sa incercati cateva condimente, altele decat cele cu care sunteti obisnuiti? Si sa nu uit sa va spun ca are extrem de putine calorii, asa ca o puteti manca cu incredere si daca sunteti la dieta. Simpla, sau cu niste carne la gratar.
Salata de sfecla rosie cu iaurt
Timp de coacere: 30 minute
Timp de racire: 30 minute
Timp de gatire: 10 minute
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 buc. sfecla rosie de marime medie (sau 8 mici)
- 250 ml iaurt gras
- 1 lingurita chimion praf
- 2 catei de usturoi
- 1/4 lingurita chili praf
- sare dupa gust
- frunze de coriandru (sau patrunjel)
- 1/2 de lamaie
Mod de pregatire:
Sfecla se coace in cuptor, la temperatura mare (200 C) cam jumatate de ora, pana se inmoaie. Se lasa la racit, se curata de coaja si se taie felii nu foarte mici.
Sosul: Iaurtul, cateva felii de sfecla, usturoiul, chimionul, chili si sarea se pun intr-un blender si se mixeaza bine. Sosul se pune peste sfecla rosie, apoi se stoarce lamaia si se presara frunzele de coriandru tocate.
Asta-i tot! 🙂
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Foarte simplu si intr-adevar foarte aromat. Eu as merge pe varianta cu patrunjel. Nu ma impac cu coriandrul.
ce sunt rondelele cu coaja galbena?