Salata de sfecla rosie cu iaurt si chimion

Salata de azi va va incanta papilele gustative cu aromele ei. Pentru ca eu consider ca mancarea trebuie sa fie interesanta si atractiva, m-am hotarat sa transform clasica salata de sfecla rosie cu hrean. Nu v-ati plictisit de ea? Ce-ar fi sa incercati cateva condimente, altele decat cele cu care sunteti obisnuiti? Si sa nu uit sa va spun ca are extrem de putine calorii, asa ca o puteti manca cu incredere si daca sunteti la dieta. Simpla, sau cu niste carne la gratar.

Salata de sfecla rosie cu iaurt

 

Timp de coacere: 30 minute

Timp de racire: 30 minute

Timp de gatire: 10 minute

 

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 buc. sfecla rosie de marime medie (sau 8 mici)
  • 250 ml iaurt gras
  • 1 lingurita chimion praf
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita chili praf
  • sare dupa gust
  • frunze de coriandru (sau patrunjel)
  • 1/2 de lamaie

 

Mod de pregatire:

Sfecla se coace in cuptor, la temperatura mare (200 C) cam jumatate de ora, pana se inmoaie. Se lasa la racit, se curata de coaja si se taie felii nu foarte mici.
Sosul: Iaurtul, cateva felii de sfecla, usturoiul, chimionul, chili si sarea se pun intr-un blender si se mixeaza bine. Sosul se pune peste sfecla rosie, apoi se stoarce lamaia si se presara frunzele de coriandru tocate.
Asta-i tot! 🙂

 

COMENTARII

Adauga comentarii