
Salata de paste cu pesto si parmezan

Cand vin poftele, n-ai cum sa le opresti. Am zis! Si asta mi-a fost starnita zilele trecute de o colega ce manca salata de paste. Nu prea stiu ce avea in ea salata aia, cert e ca eu cum am prins putin timp liber, cum am pregatit una. Pe placul meu, adica cu pesto si parmezan. Am pus si cateva dintre rosiile uscate asta vara si conservate in ulei de masline. Si, uite asa, am reusit sa adun in salata de paste toate aromele verii. Ce daca afara ninge? La mine in gura e cald si bine 😉 Imi aduc aminte de apa calduta a marii de asta vara, de mirosul gradinii, de cartile citite la umbra nucului. Si toate astea datorita unei rapide si simple salate.
Va provoc s-o pregatiti si voi si sa-mi spuneti: voua ce va aduce in minte?
Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pntru mai tarziu. Enjoy! 🙂
Salata de paste cu pesto si parmezan
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 20 minute
Ingrediente:
- 400 g paste (fussilli)
- 1 legatura busuioc
- 5 catei de usturoi
- 20g muguri de pin
- 50 ml ulei de masline extravirgin
- 100 g parmezan, proaspat ras
- 12- 15 rosii uscate, in ulei
- sare