Salata de paste cu pesto si parmezan

Cand vin poftele, n-ai cum sa le opresti. Am zis! Si asta mi-a fost starnita zilele trecute de o colega ce manca salata de paste. Nu prea stiu ce avea in ea salata aia, cert e ca eu cum am prins putin timp liber, cum am pregatit una. Pe placul meu, adica cu pesto si parmezan. Am pus si cateva dintre rosiile uscate asta vara si conservate in ulei de masline. Si, uite asa, am reusit sa adun in salata de paste toate aromele verii. Ce daca afara ninge? La mine in gura e cald si bine 😉 Imi aduc aminte de apa calduta a marii de asta vara, de mirosul gradinii, de cartile citite la umbra nucului. Si toate astea datorita unei rapide si simple salate.

Va provoc s-o pregatiti si voi si sa-mi spuneti: voua ce va aduce in minte? 

Salata de paste cu pesto si parmezan

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pntru mai tarziu. Enjoy! 🙂

Salata de paste cu pesto si parmezan

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 20 minute

 

Ingrediente:

  • 400 g paste (fussilli)
  • 1 legatura busuioc
  • 5 catei de usturoi
  • 20g muguri de pin
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • 100 g parmezan, proaspat ras
  • 12- 15 rosii uscate, in ulei
  • sare
Mod de pregatire:
Pentru paste: se pun la fiert 8 l de apa. Cand aceasta fierbe se pun 3 lingurite de sare si apoi pastele. Se amesteca si se lasa la fiert conform instructiunilor.
In acest timp se pregateste pesto: Frunzele de busuioc se clatesc usor si se scurg de apa. Se pun intr-un mojar sau in paharul unui blender mic. Se adauga usturoiul, mugurii de pin, 1 lingura de parmezan ras si putin ulei. Toate acestea se mixeaza bine in blender. Se adauga uleiul cate putin, ca la maioneza, pana rezulta un sos cremos. Se mai poate adauga parmezan si sare dupa gust.
Rosiile se scot din ulei si se taie fasii sau cubulete.
Pastele se scurg bine de apa, apoi se pun inapoi in oala in care au fiert si se amesteca cu sosul pesto.
Pastele se impart in patru castoane, iar desupra se pun rosiile uscate si parmezanul ras.
COMENTARII

Adauga comentarii