Salata de morcovi si sfecla rosie cu seminte de fenicul

Azi a doua salata din seria: Exista si alte salate inafara de rosii cu castraveti sau varza. Nu ca nu mi-ar placea si cele doua. Dar de ce sa ramanem blocati in doar doua optiuni? Salata de morcovi si sfecla rosie are un dressing gustos in care semintele de fenicul zdrobite sunt vedeta. Aceste seminte au o aroma putin dulce, de eucalipt sau menta. Combinate cu un mustar mai iute si otet de mere, dau acestei salate din radacinoase un impuls care va va placea.

Alte retete cu sfecla rosie gasiti aici: Sfecla rosie

Salata de morcovi si sfecla rosie cu seminte de fenicul

Timp de pregatire 15 minute

Timp de gatire 10 minute

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 4 morcovi medii
  • 2 – 3 sfecla rosie (in functie de marime)
  • 100 g nuci (romanesti sau pecan sau de care ai)
  • 1 legatura patrunjel

Pentru dressing

  • 1 – 2  lingurite seminte de fenicul
  • 2 lingurite cu mustar (un mustar mai iute)
  • 2 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • otet de mere dupa gust (cam 50 ml)
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire

Mai intai se face dressingul. Semintele de fenicul se zdrobesc intr-un mojar. Sau se pun intr-o punguta care se acopera cu un prosop de bucatarie. Se trece peste ele cu sucitorul, pana ce semintele se zdrobesc. Semintele se amesteca cu celelate ingrediente din dressing.

Morcovii si sfecla rosie se spala si se curata de coaja. Separat se rad pe razatoarea mare sau se taie betisoare subtiri. Nucile se taie bucati mai mici. Patrunjelul se toaca si el.

Se amesteca morcovii cu nucile si patrunjelul. Peste ele se toarna dressingul. Sfecla rosie se pune doar inainte de servire, pentru ca altfel coloreaza totul.

COMENTARII

Adauga comentarii