Salata de linte cu sfecla, avocado si branza de capra

Ce scriu eu astazi poate fi nou si neexperimentat de multi dintre voi pana acum. Asta pentru ca am constatat ca preferintele mele alimentare nu coincid cu cele ale majoritatii romanilor. Dar ma gandesc ca poate e cineva pe acolo care sa ma inteleaga. Prin urmare: stiti voi senzatia aia pe care o aveti dupa ce aproape o luna ati vazut pe facebook/ in reclame/ in bucatariile rudelor carnati, carnaraie de porc, sarmale, fleici, caltabosi, afumaturi, etc. Si chiar daca nu ati mancat decat o bucatica de carnacior si vreo trei sarmalute, va simtiti de parca tot porcul e la voi in stomac? E, asa ma simt eu acum. Si de vreo cateva zile visez doar la salate.

Am tot mancat clasicele salata verde cu porumb si ton, salata de morcov si varza cu dressing de iaurt, si alte astfel de bunatati. Dar mi se facuse dor de gustul de sfecla rosie coapta. Si asa am imaginat combinatia asta de salata de linte cu sfecla rosie, avocado si branza de capra. Daca vi se pare ca aceasta salata e dulce si fara imaginatie, gresiti. Sosul de mustar si sucul de lamaie aduc echilibrul intre dulceata sfeclei, gustul pamaniu pe care il are lintea si cel untos de avocado. Per total salata de linte de azi e un hit!

Inainte de a scrie reteta mai am un lucru de zis: Corina aka Pofta vine gatind a propus ca ingredient al provocarii „Dulce Romanie” – lintea. Prin urmare salata asta ajunge si pe la ea.

Nu uitati ca puteti printa reteta sau o puteti salva pentru mai tarziu ­čśë

Salata de linte cu sfecla, avocado si branza de capra

 

Salata de linte cu sfecla, avocado si branza de capra

 

Ingrediente

300 g linte (sau o conserva mica de linte)
4- 6 bucati de sfecla rosie mica
1 avocado copt bine
200 g branza de capra
3 linguri mustar de Dijon
zeama de la 1 lamaie
1 lingurita otet de mere
sare, piper dupa gust
optional: 1/2 legatura de patrunjel, tocat#

 

Mod de pregatire

Sfecla rosie se coace 30 – 60 de minute in cuptorul incalzit bine. Cand furculita intra cu usurinta in sfecla, acesta se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cuburi mari (sau felii).
In acest timp lintea se fierbe cu un morcov, o cepa si o frunza de dafin. Cand e moale se scurge de apa si se pune intr-un castron. Sau se poate folosi o conserva de linte, care e deja fiarta.
Avocado se scoate din coaja si se taie cuburi.
Mustarul se amesteca cu otetul si zeama de la 1/2 de lamaie.
Toate ingredientele se amesteca, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu dressingul de mustar. Se gusta si se mai adauga (dupa gust) zeama de lamaie, sare sau piper. Optional se poate adauga si patrunjel verde tocat.
Salata se imparte in castronele individuale si se serveste cu felii de branza de capra.

COMENTARII
    Alexandra
    8 Jan 2014
    7:55am

    Te inteleg perfect! Nu am mancat decat o singura bucatica de porc, un carnacior minuscul si vreo 3 sarmalute si…tot nu m-am simtit ok si nu vreau sa ma mai uit la carne pentru ceva timp. De altfel, azi am la pachetel la serviciu o salata de naut ( foarte simpla, doar nautul cu cateva radacinoase coapte la cuptor)
    Salata asta arata fenomenal si contine doar ingrediente pe care le ador, asa ca in mod sigur o voi incerca.

    Guacamole cu br├ónz─â de capr─â | Food and beyond…
    12 Jan 2014
    10:53am

    […] ╚Öi ni╚Öte trimiteri c─âtre past─â de avocado combinat─â cu prosciutto, somon sau ton ├«n ulei. Iar aici ve╚Ťi g─âsi o salat─â cu avocado, linte, sfecl─â ro╚Öie ╚Öi br├ónz─â de capr─â. Eu am mers pe un […]

Adauga comentarii