Salata de iarna cu sfecla si porumb

Sanatoasa, gustoasa, rapida si ieftina. Asa suna reclama pentru o super reteta. Poate parea putin nesincera, dar azi am facut o salata de iarna chiar asa. Hai sa vedem de ce: salata e sanatoasa pentru ca sfecla rosie protejeaza ficatul si scade tensiunea arteriala, patrunjelul are vitamina C, porumbul are fibre care ajuta tranzitul intestinal. Amestecul dulceag – iute (de la mustar)- acru ii confera un gust tare bun. Este si rapida, mai ales daca folosesti sfecla rosie din conserva (am gasit conserve Bonduelle care nu au otet si sfecla are aceeasi textura ca atunci cand o faci acasa). Cat despre ieftinatate, ce sa mai zic, se vede de la o posta. Sper ca v-am convins sa incercati salata de iarna.

puteti gasi reteta si pe siteul iCook

Nu uitati ca puteti printa reteta ­čśë Sa aveti pofta!

Salata de iarna cu sfecla si porumb

 

Ingrediente

400 g sfecla rosie (sau o conserva de sfecla)
1 conserva de 400 g de porumb
8 rosii cherry
patrunjel verde tocat
1 lingura mustar de Dijon
1 lamaie, sucul
4-6 linguri cu ulei de masline extravirgin
sare dupa gust

 

Mod de pregatire

Sfecla rosie se coace in cuptor pana ce devine moale. Se lasa sa se racesca, apoi se taie cuburi mai mari.
Rosiile cherry se taie in jumatati sau in sferturi, in functie de marime.
Mustarul se amesteca bine cu uleiul de masline, cu zeama de la lamaie si cu sarea, pana se formeaza o emulsie.
Intr-un castron se pune sfecla rosie, peste care se toarna emulsia de mai sus si se amesteca. Se adauga rosiile si porumbul, apoi patrunjelul verde tocat.
Salata de iarna se potriveste de sare si se serveste rece.

 

COMENTARII

Adauga comentarii