Salata de dovlecei cu lamaie si menta

Acesta salata de dovlecei cruzi mi s-a parut foarte interesanta. De fapt orice reteta cu legume imi trezeste interesul, mai ales daca e rapida si nu necesita multe pregatiri.
Salata e cu atat mai buna cu cat dovleceii sunt mai proaspeti si fragezi. Feliile se taie foarte subtiri cu un cutit bine ascutit. Nu le taiati coaja, trebuie doar spalati bine. Chiar daca e crud, dovlecelul se va marina in lamaie si sare, asa ca va deveni moale si bun de mancat. Se pot folosi dovlecei de toate tipurile: albi, verzi sau galbeni. Eu cred ca cei romanesti, albi, pe care ii gasiti la piata, sunt foarte buni. Cand sunt mici au coaja moale si vor fi excelenti in aceasta reteta italiana.

In blog am multe retete cu dovlecei, pentru ca mie mi se pare o leguma foarte versatila. Puteti da un search sau le gasiti aici: retete cu dovlecei

Salata de dovlecei cu lamaie si menta

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 15 minute

Ingrediente pentru 2 persoane

  • 1 dovlecel mediu, cam de 20 cm
  • 1 lingurita cu sare
  • zeama de la o lamaie
  • frunze de menta
  • 1 – 2 linguri cu ulei de masline extravirgin

Mod de pregatire

Dovlecelul se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu sarea si zeama de lamaie. Se lasa 15 minute. Menta se taie fasii subtiri.

Feliile de dovlecel se scot din zeama lasata si se pun pe o farfurie. Se stropesc cu uleiul de masline si se presara cu menta. Salata de dovlecei se manaca imediat.

 

COMENTARII

Adauga comentarii