
Salata de cuscus cu legume

Salata de cuscus cu legume e buna si vara si iarna. Mai ales iarna, cand parca mi-e si mai pofta de legume. Ca sa se potriveasca anotimpului asta inghetat, am ales legume care se gasesc in tot timpul anului: ceapa, morcov. Rosii mi se par la vremea asta mai gustoase cele cherry, iar ardei … aici n-am nici un sfat. Ce iti face cu ochiul, aia sa cumperi 🙂
Reteta e tare simpla si destul de rapida. Cel mai mult dureaza sa aburesti cuscusul (care NU se fierbe) si sa-l lasi sa se racesca. In rest, mai usor decat atat nu se poate.
Salata de cuscus cu legume
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 15 minute
Timp de racire: 30 minute
Ingrediente pentru 4 persoane
- 400 g cuscus
- 2 cepe rosii
- 1 ardei rosu
- 2 morcovi
- 15 rosii cherry (sau 3 – 4 rosii mari)
- 100 ml ulei de masline extravirgin
- zeama de la o lamaie
- sare dupa gust
- cateva frunze de salata verde
Mod de pregatire:
Se fierbe un litru de apa. Se pune apa fiarta peste cuscus in asa fel incat sa il depaseasca cu doua degete. Se acopera cat se poate de etans recipientul si se lasa cuscusul sa se umfle.
In acest timp se pregatesc legumele: se curata si se taie cubulete. Morcovii se pot rade pe razatoarea mare.
Dupa 20 de minute de stat la abur, cuscusul devine moale. Se pune uleiul, zeama de lamaie, sare dupa gust si se amesteca. Se pune pe o tava si se lasa la racit. Cand e rece se amesteca cu legumele.
Salata de cuscus cu legume se potriveste de sare si ulei. Se serveste rece, cu fasii de salata verde.
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Arata foarte bine. Cred ca vara e ceva mai gustoasa, ca atunci se gasesc legume proaspete, nu din import. Mai ales pentru cei ce le cumpara de la piata sau din magazine, iarna nu sunt asa de gustoase.
Salvata! La multi ani, Brandusa!