Salata de couscous cu menta, lamaie si branza feta

Saptamana asta am fost asa de ocupata, ca n-am avut deloc timp sa scriu postari pentru blog. De luni a inceput, cu Cina Regala, din care nu mi-am revenit 3 zile, apoi azi am copt cateva tavi de muffins pentru copiii mai putin daruiti de soarta. Prin urmare, acum am pentru voi o salata de couscous rapida, ca de, in ultima vreme nimeni nu mai are timp de nimic ­čśë

 

Salata de couscous cu menta, lamaie si branza feta

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 cani de couscous (care e grau zdrobit mic, nu paste fainoase)
  • 4 cani de apa
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • cozile de la 1-2 cepe verzi, tocate marunt
  • frunzele de la 1 ramurica de mente, tocate marunt
  • frunzele de la 2 ramurele de oregano, tocate marunt
  • frunzele de la 2- 3 ramurele de patrunjel, tocate marunt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 g branza feta, taiata cubulete
  • 1 ardei iute uscat rosu, tocat marunt

Mod de preparare :

  • Apa se fierbe cu sarea si se pune peste cous cous, intr-o craticioara. Se acopera si se lasa sa se raceasca putin.
  • Cand couscousul e caldut, se adauga celelate ingrediente si se amesteca bine.
  • Salata se poate servi calduta, ca garnitura la ceva carne (eu am mancat-o cu osso bucco) sau ca antreu. Este foarte aromata si gustoasa.
COMENTARII

Adauga comentarii